Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Col·leccions

>> Col·lecció Ciències Naturals

col·lecció de ciències naturals

La col·lecció de Ciències Naturals del Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - Museu del Ter procedeix principalment de la seva activitat de recerca. Des de l'any 2001 el CERM fa estudis d'avaluació de l'estat ecològic i poblament de peixos dels cursos fluvials de Catalunya i guarda totes les mostres obtingudes durant aquests mostreigs. També es disposa de mostres procendents d'estudis d'avaluació de l'estat ecològic i peixos, procedents d'altres àrees geogràfiques. De tots ells se n'ha fet una revisió taxonòmica, se n'han catalogat els individus o les comunitats faunístiques i s'han incorporat a la base de dades catalana de MuseumPlus.

Aquesta col·lecció consta de 1.578 objectes catalogats a juny de 2013, de comunitats de macroinvertebrats aquàtics -procedents de mostreigs d'estat ecològic-, taxons de macroinvertebrats aquàtics i vertebrats, principalment peixos -procedents dels projectes de recerca sobre poblament de peixos i connectivitat duts a terme a Catalunya-, però també amb alguna mostra d'amfibis, quelonis o saures.

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis té algunes mostres cedides al Museu Blau, nou espai expositiu del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquesta col·laboració s'exposa amb la mostra d'un panell en el qual hi ha una representació de tricòpters o cuques de capsa, macroinvertebrats aquàtics de gran bellesa, essencials en l'ecologia de les aigües dolces o continentals, que, a més, serveixen d'indicadors de qualitat biològica de l'aigua de rius i zones humides.  També s'hi exposen uns quants alevins de barb de muntanya, peix propi d'alguns rius i rieres del nord-oest de la Mediterrània, que, com la majoria de peixos autòctons, està en regressió i en un estat de conservació delicat.

 

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l´1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d´11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright © Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web