Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notícies

<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  >>
[Darwin PETITA]
D: 05/03/2010
Ll:
Fins al 21 de març de 2010 es podrà veure al Museu Industrial del Ter l’exposició temporal Darwin 150 anys del llibre de les espècies. La mostra, organitzada per la Universitat de Vic en el marc del 150è aniversari de la publicació de L’origen de les espècies, s’emmarca dins els actes de la Setmana Ambiental de Manlleu 2010.
[1er desvetllem voltreganes PETITA]
D: 05/03/2010
Ll:
El taller està organitzat pels ajuntaments de Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà i compta amb la coordinació del Museu Industrial del Ter. Els tallers de fotografia històrica van iniciar-se ara fa 4 anys a Manlleu, al MIT i des d'aleshores ja s'han fet tallers, coordinats pel MIT i els diferents ajuntaments, a Roda de Ter i a Sant Vicenç de Torelló.
[Ricover PETITA]
D: 04/03/2010
Ll:
L’objectiu del projecte és la restauració de zones de ribera, el seguiment de bioindicadors i la creació de mètodes de gestió forestal sostenible d'aquestes àrees tenint en compte la biodiversitat, la millora del paisatge i la connectivitat ecològica. Des de Catalunya es treballa a la conca del Ter, on es duen a terme els treballs de restauració i els estudis científics de seguiment de l’estat ecològic dels sistemes fluvials a 4 finques públiques i privades de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu.
[26e curs de conferencies audicions sobre musica  PETITA.]
D: 24/02/2010
Ll: Museu Industrial del Ter
Cinc dimecres de febrer i març 2010, a les nou del vespre, al MIT de Manlleu, amb Miquel Desclot, Jordi Lara i, com sempre, la coordinació de Jordi Domènech.
[Sortida exposicio  colonies industrials PETITA.]
D: 27/02/2010
Ll: Ripoll 8.30h. Manlleu 9.00h. Vic 9.15h
Els Arxius Comarcals d’Osona i el Ripollès, juntament amb el Museu Industrial del Ter, us proposem fer una visita guiada a l’exposició “Colònies industrials”, que té lloc al Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona.
[Desvetllem la memoria stv PETITA.]
D: 21/01/2010
Ll:
La mostra és el fruit de les imatges aportades pels assistents al 1er Taller de fotografia històrica, Desvetllem la memòria de Sant Vicenç organitzat conjuntament entre l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló i el Museu Industrial del Ter.
[Corder PETITA.]
D: 20/01/2010
Ll:
L'any 2009 l'Inventari del Patrimoni Etnològic de Catalunya (englobat dins el Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana) va concedir a l'historiador manlleuenc Jordi Grané una beca per a la catalogació dels objectes de Cal Corder de Manlleu. Això ha permès la catalagoció definitiva d'aquest important fons, representatiu de la vida econòmica manlleuenca.
[Cens ocells  PETITA.]
D: 13/01/2010
Ll:
El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis del Museu Industrial del Ter coordina, un any més, el cens d'ocells aquàtics hivernants de l'Alt Ter. L’any passat va tenir un gran èxit de participació, amb més de 35 voluntaris així com de resultats.
[Botiga mit2 PETITA.]
D: 09/01/2010
Ll:
El Museu Industrial del Ter ha remodelat la seva botiga per tal d’acollir un nou espai dedicat a l’artesania de la comarca d’Osona. Les obres han estat possibles gràcies al suport econòmic de Pladetur i Artesania Catalunya.
[Devocio festa veinat PETITA.]
D: 08/01/2010
Ll:
El passat 18 de desembre es va presentar el llibre Devoció, festa i veïnat. Capelletes de carrer i capelletes de visita domiciliària a Manlleu de Joan Arimany. Aquest és el quart volum de la col·lecció la Turbina, editada conjuntament entre el Museu Industrial del Ter i Eumo Editorial.
[Nadal al mit PETITA.]
D: 23/12/2009
Ll:
Un taller tèxtil i jornades de portes obertes per pares amb fills són les activitats més destacades del MIT per aquest Nadal.
[Webs estalvi aigua baners PETITA.]
D: 22/12/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
El Museu Industrial del Ter, estrena dos nous apartats a la seva pàgina web: “Coneix el riu” i “Estalviem aigua!”. L’espai “Coneix el riu” permet descarregar una audioguia pensada per a ser escoltada mentre es realitza una sortida al medi fluvial i permet identificar els elements més característics dels ecosistemes fluvials.
L’espai “Estalviem aigua” ofereix informació i recursos per treballar l’estalvi d’aigua.
Per a la realització d’aquests espais s’ha comptat amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya
[Botiga mit PETITA.]
D: 16/12/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
Al final de l’acte es farà la presentació de la remodelada botiga del MIT que acollirà un espai dedicat als artesans de la comarca d'Osona. La botiga també vendrà el producte guanyador del 2n premi Empremtes d'Osona 2009, un producte que transmetrà els valors del patrimoni industrial i natural de la conca mitja del Ter.
[Toros PETITA.]
D: 13/12/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
El Museu Industrial del Ter serà l’escenari del lliurament de plaques i guardons als homenatjats, un dels actes principals de la celebració.
[Espadamala des de les rocasses ter PETITA.]
D: 11/12/2009
Ll:
Aquest Projecte es va iniciar el 2 de març de 2009 amb la signatura d’un acord marc de custòdia fluvial per a 10 anys amb tres ajuntaments: Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu (Osona).

[Diploma turistic mit PETITA.]
D: 05/12/2009
Ll:
El Museu Industrial del Ter ha rebut 10 premis ens els seus primers 5 anys de vida.
[Mans al fang PETITA.]
D: 28/11/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
Aquest taller forma part d’una iniciativa entre el Museu Industrial del Ter, l'Oficina de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manlleu i l'Associació d'Artesans d'Osona IntroArt, per al Foment de l'Artesania d'Osona 2009.
[Hortes a can sanglas PETITA.]
D: 17/11/2009
Ll:
Amb aquest projecte, promogut per l’Ajuntament de Manlleu i el Museu Industrial del Ter, amb la col•laboració del Grup de Defensa del Ter es recuperen 27 parcel•les de conreu d’horta pel consum familiar en un espai d’hortes urbanes històriques.
D: 07/11/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
Una conferència sobre Darwin i una altra sobre els corbs marins són els actes centrals de la Setmana de la Ciència organitzats pel Museu Industrial del Ter.
[Vine al mit amb tren c PETITA.]
D: 24/10/2009
Ll:
La signatura del conveni entre el MIT i la RENFE neix amb la voluntat d’apropar aquest mitjà de transport sostenible a les escoles, i a d’altres col•lectius, sobretot en aquests temps de crisis. A partir d’aquest bitllet combinat les escoles poden aconseguir importants descomptes que permeten el trasllat fins a Manlleu i la realització d’activitats educatives o bé de l’entrada al museu per als altres col•lectius.
[Panta de garet  PETITA.]
D: 20/10/2009
Ll: Santa Eulàlia de Puig-Oriol
VI Reunió de la Xarxa de Custòdia del Territori “Junts conservem el patrimoni. La custòdia del territori, cosa de tots”. El Centre d'Estudis del Rius Mediterranis conjuntament amb l'Associació Hàbitats Projecte Rius varen fer la presentació del Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la xct. En el marc d'aquesta es va presentar el tríptic que s'ha editat del Torrent i Pantà de Garet per donar a conèixer aquest espai, una resera natural privada, custodiada pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis.
[Rierola PETITA]
D: 30/09/2009
Ll: UVic. Campus Torre dels Frares. C. de la Laura, 13. Vic
“Paisatges capturats, 1896-1907. El llegat fotogràfic de Francesc Rierola i Masferrer” mostra una part de la gran col•lecció fotogràfica de l'escritpor, crític i traductor manlleuenc". La mostra dóna a conèixer un dels vessants desconeguts de l’obra de Francesc Rierola i Masferrer, la de fotògraf. La seva obra fotogràfica consta de dues parts que es corresponen amb la seva trajectòria vital. La primera correspon als anys de Barcelona que fotografia els seus paisatges preferits i a la masia La Rierola de Manlleu, amb fotografies familiars, de paisatges vora el Ter, etc. La segona part, fa referència a l’arribada a Vic a partir de 1898 fins a la seva mort, el gener de 1908. En la mostra que s’exposarà a Vic durant el mes d’octubre predominen les fotografies que Francesc Rierola va fer de Vic i diversos indrets de la comarca. Moltes d’aquestes imatges constituiran una sorpresa pels canvis que han sofert molts racons quotidians.
[Desvetllemlamemoriavilaseca PETITA.]
D: 17/09/2009
Ll: Sant Vicenç - Vila-Seca - Borgonyà
L'ajuntament de Sant Vicenç de Torelló, juntament amb el Museu Industrial del Ter, organitza un taller de fotografies. El taller "Desvetllem la memòria històrica" consistirà a recopilar fotografies antigues amb les quals, un cop finalitzat el taller, es muntarà una exposició.
[Presentacioxmo PETITA.]
D: 17/09/2009
Ll: Museu Industrial del Ter
El passat dimecres dia 16 de setembre a les 12.30h es va presentar al Museu Industrial del Ter la Xarxa de Museus d’Osona. Una xarxa de museus molt diversificada culturalment que ha apostat per la creació d’un ens museístic que reuneixi els trets distintius de qualitat, diversitat, creativitat, i, sobretot, vocació educativa.
Aquesta nova eina de treball, que van presentar els diferents representants dels museus que la integren, neix amb l’objectiu de complementar als programes d’estudis i activitats dels centres escolars.
[Horts mit PETITA.]
D: 14/09/2009
Ll: Museu Industrial del Ter - Can Sanglas
L'Ajuntament de Manlleu i el Museu Industrial del Ter, amb la col·laboració del Grup de Defensa del Ter, han posat en marxa un projecte d'horts comunitaris a les hortes de Can Sanglas, situades al passeig del Ter al costat del Museu Industrial del Ter.
<<  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22  >>

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l´1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d´11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright © Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web