Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

Osona i Manlleu es mobilitzen per recordar Antoni Pous i Argila amb motiu dels 40 anys de la seva mort

[Osona i Manlleu es mobilitzen per recordar Antoni Pous i Argila amb motiu dels 40 anys de la seva mort]

El dissabte 6 d’agost de 2016 va fer 40 anys de la mort d’Antoni Pous i Argila (Manlleu, 1932 – Barcelona, 1976). Va ser un personatge polièdric: sacerdot, poeta, pedagog, traductor, activista cultural... Per recordar i reivindicar la seva figura s’han unit un conjunt d’institucions i entitats osonenques: L’Ajuntament de Manlleu, mitjançant la Biblioteca Municipal de Manlleu i el Museu del Ter, l’Ateneu de Manlleu, el Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, La UVic-UCC, mitjançant Fem UVic-UCC Territori i la Càtedra Verdaguer, l’IES Antoni Pous i Argila i el patronat d’Estudis Osonencs.

La trajectòria vital d’Antoni Pous coincideix de ple amb el difícil període de recuperació de la llengua i la cultura catalanes, amb les quals es va comprometre sense reserves, des dels anys de formació al Seminari de Vic, fins a la seva etapa final a Tübingen i Zuric, passant per les estades a Sant Hipòlit de Voltregà, Roma i Igualada.

Antoni Pous i Argila, mort prematurament als 44 anys, ens ha deixat una breu però intensa obra poètica, unes traduccions pioneres d’alguns escriptors clau de la tradició germànica moderna i innumerables iniciatives en favor de la dignificació i la difusió del català i la literatura escrita en aquesta llengua, els fruits de les quals encara perviuen.

 Els actes, co-organitzats per les entitats esmentades, consistiran en:

- L’exposició: Antoni Pous, de Manlleu al món, al Museu del Ter i comissariada per Ramon Farrés, que presentarà un recorregut cronològic i geogràfic per la vida d’Antoni Pous.

- La jornada Antoni Pous (1932-1976). Escriptor, traductor i activista cultural, que es realitzarà el proper divendres 21 d’octubre també al Museu del Ter, i en la qual diferents especialistes de l’àmbit acadèmic repassaran la trajectòria intel·lectual i vital de l’Antoni Pous; en el marc de la jornada es realitzarà també una taula rodona en la qual participaran quatre persones significatives en la trajectòria vital del poeta en les seves diferents etapes.

- El 3 de desembre a les 19h l’Ateneu de Manlleu ens oferirà una lectura dramatitzada de la poesia d’Antoni Pous de la mà de l’actor manlleuenc Xevi Boada amb el títol A l’amor li dol tanta solitud.

 

 

 

18/10/2016
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web