Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

Gaudeix de l'estiu amb el Museu del Ter

[Gaudeix de l'estiu amb el Museu del Ter]

Com cada estiu el Museu del Ter ofereix un munt d'activitats per a petits i grans de descoberta del nostre patrimoni industrial i natural. Des de l’1 de juliol el nostre horari d’obertura del museu s’ha ampliat i fins al 15 de setembre obrim, de dimarts a divendres al matí de les 11 fins a les 14h i a les tardes de 17 a 20h, els caps de setmana i festiu el nostre horari és de 10 a 14h. En aquesta franja tothom que visiti el museu coneixerà la història industrial del nostre territori. Les nostres exposicions s’acompanyen d’antiga maquinària del tèxtil, maquetes, audiovisuals i altres recursos per fer de la visita una experiència propera. Gràcies a la força de l’aigua posarem en funcionament una de les turbines més antigues del Ter —una Fontaine de 1860—, que fa moure, com antigament, un sistema d’embarrats i màquines de la filatura. Pels més petits tenim preparat el joc de pistes “el Tresor de la Quimeta” on els proposem que, a partir d’unes pistes i amb l’ajut d’un plànol, puguin trobar un tresor i així conèixer el museu d’una manera divertida. Per als qui els hi agradi reviure el passat a través de visites teatralitzades, el museu ha preparat pels diumenges d’agost (6, 13, 20 i 27) la visita “L’esperit del Ter”, un espectacle a càrrec de la companyia Corcia Teatre. Els nostres “esperits”, en Quim o l’Assumpta, us explicaran com es transformava el cotó en fil i veureu funcionar les màquines gràcies a la Turbina Fontaine, moguda per la força del Ter.

Les nits d’estiu al Museu del Ter és temps de teatre i cada divendres i dissabte a les 21h i fins al 12 d’agost us proposem l’espectacle teatral “1977”. Enguany es compleixen 40 anys de les primeres eleccions democràtiques a Espanya desprès dels llargs anys del franquisme. En aquest context l’espectacle se submergeix en aquest moment històric, “la transició”, a Manlleu i explora les tensions i contradiccions amb les que es va viure des de la pell de quatre personatges amb diferents posicionaments i visions dels canvis polítics i socials als que es veu sotmesa la població manlleuenca (com la resta de l’estat) durant aquells dies. Aquí teniu més informació al respecte.

Us animem a que també passeu els diumenges de juliol i agost a la vora del Ter amb el nostre programa d’activitats per fer en família: “Els Diumenges a la vora del Ter”. Les activitats les fem els quatre diumenges de mes a les 11h. El primer i el tercer visitem les colònies tèxtils de Rusiñol i Borgonyà, respectivament. Dos espais industrials emblemàtics de la nostra comarca. Explicarem la seva evolució històrica, la seva arquitectura i els aspectes socials que les caracteritzen. El segon i el quart diumenge us proposem activitats relacionades amb la natura. El segon diumenge observarem els ocells de riu, tot passejant a la vora del Ter a #Manlleu, on coneixerem les espècies que hi puguem veure i les seves característiques principals. El quart diumenge de mes us proposem que, junt amb nosaltres, us convertiu en investigadors perquè ens ajudeu a determinar l’estat de salut del riu Ter, gràcies als invertebrats aquàtics, que prèviament haurem anat a buscar. Aquí podreu trobar tota la informació detallada.

El Museu del Ter es troba en un entorn privilegiat a la vora del riu Ter. Un riu que sens dubte ha marcat la història de la ciutat de Manlleu. Un dels elements claus que hi podeu trobar és el canal industrial, una peça clau pela industrialització de la vila. El passeig també el podeu fer amb els més petits a través de l’enigma del Ter, accessible a la nostra pàgina web o a la recepció del museu.
 

15/07/2017
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web