Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2018

[Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2018 ]

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis - UVic - UCC, el Museu del Ter - Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d'Osona - ICHN, organitzen, per cinquè any consecutiu, un conjunt d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col•laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, el Grup Orquidològic de Catalunya, l’Espai Natural Guilleries-Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista i, així, augmentar-ne la difusió i el públic assistent.

El programa d’aquest any inclou 15 sortides centrades en diferents grups de flora, fauna i geologia: la geologia i el relleu, els fòssils, els bolets, la vegetació, el bosc de ribera, les orquídies, les papallones, les libèl•lules, els peixos, els ocells i les rates pinyades. Enguany les novetats més destacades estan relacionades amb la geologia, amb la incorporació d’una activitat per reconèixer les roques i una visita a unes antigues guixeres. També es consolida la jornada “Bioblitz Osona”, que aquest any es durà a terme a l’espai natural de Savassona, a Tavèrnoles: durant 24 hores, especialistes de flora i fauna, amb l’ajut de voluntaris, intentaran identificar la biodiversitat d’aquest espai.

La segona activitat del programa de 2018 serà el dissabte 7 d'abril: "les roques d'Osona". Fent de petròlegs per un dia es farà un taller de reconeixement de les principals roques que configuren el paisatge d’Osona tot utilitzant taules dicotòmiques basades en característiques que podem observar amb ull nu o amb lupa. També, en determinats casos, utilitzarem proves de determinació de propietats físiques
i químiques dels minerals que la formen. Un cop identificades interpretarem les seves condicions de formació.

Activitat: les roques d'Osona
Dia: Dissabte, 7 d'abril
Hora: 10h
Punt de trobada: Museu del Ter. Passeig del Ter, 2
Gratuïta: cal inscripció prèvia a: info@museudelter.cat o al telèfon 938515176
 

Aquí trobareu tota la programació detallada

07/04/2018
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web