Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Visita

>> La mirada tàctil

LA MIRADA TÀCTIL

La Mirada Tàctil és un projecte de la Diputació de Barcelona que, a través de diferents moduls d'interpretació tàctil, pretén acostar els museus a col·lectius amb dificultats visuals, ceguesa o mobilitat reduïda. Al Museu Industrial del Ter s'hi ha ubicat tres mòduls que permetran millorar la visita a l'exposició permanent La fàbrica de riu.

Els tres mòduls, ubicats al llarg de l’exposició expliquen els continguts de “La fàbrica de riu” d’una forma general i mitjançant l’estímul dels sentits, per aquest motiu tots tenen textos en sistema braille.

Primer mòdul: ubicat a l’entrada del museu, dóna la benvinguda i ens ofereix la possibilitat de resseguir el traçat sinuós del riu Ter i de comprovar com el pas del riu ha modificat el nostre territori.

Segon mòdul: ubicat a la meitat de l’exposició, ens permet entendre els diferents passos productius, és a dir, de com la matèria primera (el cotó) es va preparant i transformant fins a obtenir el fil.

Tercer mòdul: ubicat a l'espai de la Turbina Fontaine, es tracta d'una maqueta tàctil de la turbina i ens ofereix la possibilitat de comprovar com l’aigua feia moure la maquinària gràcies a aquests ginys hidràulics, i també com l’aigua esdevenia la font d’energia principal.

 

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l´1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d´11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright © Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web