Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme natoque penatibus.

Latest Posts

    Sorry, no posts matched your criteria.

“MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA” SOBRE EL RIU EBRE I ELS PEIXOS EN PERILL

Inici  /  Actuals  /  Exposicions temporals  /  “MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA” SOBRE EL RIU EBRE I ELS PEIXOS EN PERILL

“MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA” SOBRE EL RIU EBRE I ELS PEIXOS EN PERILL

El Museu del Ter a través del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), acollirà l’exposició: “Migratoebre. Per un riu ple de vida” sobre l’evolució històrica i ecològica del tram final del riu Ebre. L’exposició ha estat produïda pel Museu de les Terres de l’Ebre en el marc del projecte europeu LIFE+ Nature Migratoebre, del qual el CERM assumeix la direcció científica. Es pot visitar fins al 27 de maig a la segona planta del Museu de Ter, a Manlleu.

El projecte LIFE Migratoebre treballa per recuperar espècies de peixos migradors amenaçades, especialment l’esturió europeu, l’anguila, la saboga i la llamprea, i millorar la gestió al tram final del riu Ebre, de FIix fins a la desembocadura al Delta. També pretén implicar la població local creant una xarxa de gestors del territori, i vol ser un exemple de bones pràctiques que es puguin aplicar posteriorment a d’altres trams finals de rius europeus. El projecte, de quatre anys, va arrencar l’any 2014 i ja arriba a la seva recta final.

L’exposició ja ha voltat pels municipis de les Terres de l’Ebre els anys 2016 i 2017, on l’han visitat més de 7.500 persones. Consta de 31 plafons expositius de lona i fusta, 12 panells tòtem per separar trams del riu i maquetes de mida natural dels principals peixos objecte d’estudi. Durant la seva estada al CERM s’oferiran visites guiades per a les escoles que ho sol•licitin, sobretot durant la Setmana Ambiental de Manlleu, del 12 al 18 de març.

El projecte LIFE Migratoebre el coordina i lidera l’IDECE, amb seu a Tortosa, i té com a beneficiaris, a més del CERM, la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Calendari:

De l'1 de març de 2018 al 27 de maig de 2018

Horari:

De dimarts a diumenge i festius de 10 a 14h

Preu :

Entrada gratuïta

SITUACIÓ