Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

CERM

>> Cust˛dia fluvial

CONSERVACIÓ I RESTAURACIÓ DE SISTEMES FLUVIALS

Com a entitat de custòdia fluvial el CERM és entitat fundadora -i membre- de la Xarxa de Custòdia del Territori (xct). Forma part de les entitats incloses dins l’Estratègia de Reforçament de les entitats de custòdia del territori (ERxct). Coordina des de l’any 2008, juntament amb l’Associació Hàbitats – Projecte Rius, el Grup de Treball de Custòdia Fluvial de la xct, format per entitats que treballen per impulsar la custòdia de rius i zones humides als territoris de llengua i cultura catalanes.

Projectes de custòdia de sistemes fluvials

El CERM intervé i impulsa iniciatives de custòdia del territori per tal de portar a terme acords que garanteixin la conservació d’espais amb grans valors naturals, culturals o paisatgístics. Impulsa acords de custòdia, és a dir, pactes escrits o verbals amb propietaris, ajuntaments o altres institucions, per conservar i gestionar espais fluvials.

 

TORRENT I PANTÀ DE GARET

Des de l'any 2007 hi ha signat un acord de custòdia entre el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis i el propietari i gestor de la finca (Pere Garet), per tal de conservar i millorar l'estat ecològic i la biodiversitat del torrent i pantà de Garet, compaginant-hi activitats agràries, forestals i turístiques sostenibles.

 

En el marc d'aquest projecte s'han realitzat diverses actuacions de restauració ecològica: remeandrització del torrent, revegetació de ribes i riberes, estudis i seguiments de poblament de peixos i crancs i projectes de sensibilització ciutadana.

Tríptic del Torrent i Pantà de Garet (Reserva Natural Privada)

Cliqueu per veure el reportatge del Torrent i Pantà de Garet


 

Riberes del Ter

Des de l'any 2001 el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis ha anat treballant a diferents espais de la riba del riu Ter entre Manlleu i Torelló (Meandre del Gelabert, des de 2003; Passeig del Ter, des de 2001; Platja del Dolcet, des de 2001; Menadre del Despujol, des de 2009; Espadamala de Baix, des de 2009; Itinerari Naturalístic del meandre i illes de les Gambires i Gallifa, des de 2004; Les Gambires, des de 2009; La Bardissa, des de 2007; i la rehabilitació de la riba del Ter a Torelló, des de 2008).

 Tríptic de Riberes del Ter

 

L'any 2009 el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis signa un conveni marc de custòdia dels cursos fluvials de la conca del riu Ter amb els ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu.

Cliqueu per veure l'audiovisual dels projectes Riberes del Ter i RICOVER

Tríptic de l'itinerari dels Meandres i Illes de les Gambires i Gallifa

Tríptic de l'itinerari del Despujol

 

El CERM té la voluntat de continuar treballant en la cerca de nous espais i propietaris per al desenvolupament d’acords de custòdia fluvial així com aliances amb d’altres entitats de custòdia i administracions per al desenvolupament i millora de la custòdia fluvial.


 

rieres de la costa brava

Associat als seguiments que es porten a terme a diverses rieres de la Costa Brava, i d'acord amb el Consorci de la Costa Brava i els ajuntaments, des del CERM s'han elaborat uns tríptics informatius per donar a conèixer els valors naturals d'aquestes rieres mediterrànies i, proposar recorreguts per als visitants.

 

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web