Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

La vegetaciˇ. Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2017

[La vegetaciˇ. Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2017]

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis – UVic - UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d'Osona - ICHN, organitzen, per quart any consecutiu, un conjunt d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, el Grup Orquidològic de Catalunya, l’Espai Natural Guilleries-Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista i així augmentar-ne la difusió i el públic assistent. Les sortides de les edicions anteriors han tingut molt d’èxit, amb una mitjana de 20 participants per sortida.

El programa d’aquest any inclou 13 sortides centrades en diferents grups de flora i fauna: els peixos, els ocells, les rates pinyades i les orquídies, entre d’altres. Una de les novetats d’aquesta edició és la visita a la col·lecció de ciències naturals del Museu del Ter, en el marc del Dia Internacional dels Museus, col·lecció que procedeix de l’activitat de recerca del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, centrada en els macroinvertebrats aquàtics i els peixos, i també de les cessions de diverses col·leccions, com la de l’antic Gabinet de ciències naturals del Seminari de Vic, amb peces que daten de mitjan segle XIX i que la fan una de les col·leccions de ciències naturals més antigues de Catalunya.

Enguany també destaca la nova edició de la jornada “Bioblitz Osona”, un esdeveniment de descoberta de la biodiversitat d’un espai natural (en aquest cas, la finca de la Font de Lluçà) on, durant 24 hores, especialistes de flora i fauna identifiquen tots els organismes possibles amb l’ajut de voluntaris.

La sisena activitat del programa de 2017 serà el diumenge 18 de juny i estarà centrada en la vegetació. Els boscos tenen un gran valor paisatgístic en entorns tan humanitzats com els nostres. En aquesta sortida es farà un recorregut botànic en un indret del Collsacabra o del Vidranés amb diferents tipologies de boscos on s’aprendrà a identificar les espècies d’arbres i arbusts més característics de la muntanya mitjana. Es comentaran les seves característiques i requeriments ecològics.

Totes les activitats són gratuïtes, aquí podeu consultar tot el programa

Activitat: sortida sobre la vegetació
Dia: Diumenge, 18 de juny
Hora: 9 hores
Punt de trobada: Universitat de Vic. Campus de la Torre dels Frares (C/ de la Laura, 13. Vic).
Gratuïta: cal inscripció prèvia a: cerm@museudelter.cat info@gno.cat o bé al telèfon 938515176

10/06/2017
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web