Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Publicacions del museu

Santiago Rusiñol torna a Manlleu (2007)

[Santiago Rusiñol torna a Manlleu (2007)]

Alguns dels quadres més importants de l'obra pictòrica de Santiago Rusiñol es van poder veure al Museu Industrial del Ter del 10 i fins al 31 de maig del 2007 a l'exposició Santiago Rusiñol torna a Manlleu. Organitzada pel Museu Industrial del Ter, l'Ajuntament de Manlleu i Caixa Manlleu va comptar amb la col·laboració del Consorci del Patrimoni de Sitges i amb el patrocini de Bon Preu - Esclat, aquesta va ser la primera vegada que a la comarca es va poder veure una mostra d'obra original de l'artista.

El 22 de juny de 2006 Manlleu va donar el tret de sortida a l'any Rusiñol, donada la intensa relació de l'artista amb la ciutat, encara que poc coneguda tant a la nostra comarca com a la resta del país. Al llarg d'aquest any es van organitzar diferents activitats per commemorar el 75è aniversari de la mort de l'artista; conferències, volta en carro teatralitzada des del Museu fins a la colònia Rusiñol, cursos d'audicions musicals, etc...

En el marc d'aquesta commemoració la mostra va simbolitzar el retorn de l'artista a la ciutat de la seva família i la seva joventut. A Manlleu varen néixer el seu pare i el seu avi i és aquí on també tenien el negoci familiar, la colònia tèxtil Can Ramisa, de la qual Santiago es va cuidar fins que el seu germà Albert va ser major d'edat i sempre que aquest estava malalt.

L'exposició mostrava dos espais diferenciats, en el primer el visitant podia conèixer i descobrir la intensa relació de l'artista amb Manlleu així com veure un audiovisual amb diferents testimonis que relaten anècdotes i vivències del pas de l'artista per la comarca. L'exposició es complementava amb 21 quadres i un dibuix, alguns inèdits, d'obra original de l'artista. Les obres eren representatives de les seves diferents etapes i procedeixen de diferents museus i col·leccions particulars, amb una presència significativa d'obres del Cau Ferrat de Sitges.

"Santiago Rusiñol torna a Manlleu" permetia veure al Museu Industrial del Ter, una part molt significativa de l'obra pictòrica original de Rusiñol, amb alguns dels quadres més importants de la seva carrera: La morfina, Galeria blanca, La casa de Préstecs, Retratant-se, etc.

Finalment com a cloenda dels actes de commemoració de la mort de l'artista a Manlleu, el Museu Industrial del Ter va acollir, de mitjans de juny a setembre, la mostra Rusiñol desconegut, una exposició que va comptar amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manlleu i del Museu Industrial del Ter i que fins ara s'ha pogut veure a Sitges, Aranjuez, València i Granada.

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l┤1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web