Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Publicacions del museu

J.Vayreda ľ F. Rierola. Una mirada al paisatge (2010)

[J.Vayreda ľ F. Rierola. Una mirada al paisatge (2010)]

Del 15 d’abril al 13 de juny de 2010 al Museu Industrial del Ter i del 18 de juny al 22 d’agost al Museu Comarcal de la Garrotxa es va poder veure l’exposició temporal J. Vayreda – F. Rierola, una Mirada al paisatge. Aquest projecte treballat conjuntament entre els dos museus va posar de manifest els punts de coincidència entre l’olotí Joaquim Vayreda (1843-1894) i el manlleuenc Francesc Rierola (1857-1908), dues figures importants de les seves respectives comarques, la Garrotxa i Osona. El primer és un dels pintors catalans més reconeguts iniciador de l’escola olotina de pintura. El segon, advocat i escriptor del que s’ha conegut recentment un valuós treball com a fotògraf.

Tant Rierola com Vayreda van projectar una mirada personal i molt interessant sobre el seu entorn proper, un el va captar amb la càmera fotogràfica, l’altre el va representar amb materials artístics, però els dos van coincidir en l’estima pel paisatge que veien i van tenir la voluntat de captar-ne imatges belles.

Els dos tenen diversos punts comuns a més de la contemporaneïtat: van viure en comarques molt properes, només separades per una serralada, observada alhora per tots dos des de perspectives diferents. Van tenir, així mateix, una educació similar; els dos van néixer en una família profundament catòlica i vinculada a un patrimoni rural. Ideològicament es van sentir atrets pel carlisme durant una època de les seves vides, i van participar de la vida pública de les seves respectives poblacions de residència

El catàleg és el resultat d’aquesta mostra significativa on es van poder veure 77 fotografies de Francesc Rierola i 41 obres de Joaquim Vayreda, un nombre molt important. En ell es reprodueixen totes les obres que es van exposar, fotogràfiques i plàstiques, a més de diferents estudis d’especialistes en el tema, i l’edició per primera vegada d’un article sobre la fotografia de Francesc Rierola, una valuosa aportació per tots els interessats en la imatge fotogràfica.
 

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l┤1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web