Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Publicacions del museu

Els peixos dels rius i zones humides de Catalunya. Qualitat biol˛gica i connectivitat fluvial (2014)

[Els peixos dels rius i zones humides de Catalunya. Qualitat biol˛gica i connectivitat fluvial (2014)]
En aquest manual, redactat per Marc Ordeix, coordinador del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter (CERM), s’hi ha aglutinat informació entorn dels peixos obtinguda per diversos grups de recerca (de les universitats de Barcelona, Girona, i Lleida i el mateix CERM) els últims anys per encàrrec de l’Agència Catalana de l’Aigua.
 
Concretament, en un primer apartat, s’hi fa un recull de les espècies de peix presents als ecosistemes aquàtics continentals (rius, estanys i aiguamolls) de Catalunya. Un segon apartat exposa com els peixos poden servir d’indicadors de la qualitat biològica de les aigües continentals i quins són els mètodes utilitzats més àmpliament per al seu estudi. Finalment, es recullen els problemes de connectivitat ecològica per als peixos, les tipologies d’obstacles presents a Catalunya, les metodologies d’estudi emprades i diverses solucions per a la seva millora.

El manual Els peixos dels rius i zones humides de Catalunya. Qualitat biològica i connectivitat fluvial” és accessible a través de la pàgina web de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l┤1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web