fbpx

“ART 360. EL MUSEU DEL TER”

Inici  /  Exposicions temporals  /  Passades  /  Passades - 2018  /  “ART 360. EL MUSEU DEL TER”

“ART 360. EL MUSEU DEL TER”

La mostra consta de 15 maquetes creades pels propis alumnes i un vídeo on es pot veure el seu procés de creació. Els alumnes havien d’escollir i estudiar un edifici emblemàtic de la població i en aquest sentit els alumnes van estudiar el Museu del Ter.

“Art 360” és una iniciativa de Vedruna Catalunya Educació amb la finalitat d’impulsar en els centres iniciatives que treballin la transdisciplinarietat i la innovació metodològica a través del treball en equip, la integració de disciplines i la tecnologia.

La finalitat d’aquest projecte és introduir l’alumne en entorns multi sensorials on podrà interactuar amb obres d’art arquitectòniques i obres plàstiques, en un ambient artificial que estimuli l’aprenentatge. Estem parlant de l’ús de la realitat virtual i la comunicació digital utilitzant majoritàriament aplicacions de Google.

Art 360 té com a objectiu fusionar coneixement, tecnologia i innovació. És un projecte en xarxa (diferents centres), col·laboratiu (entre centres, professors, matèries i alumnes) i competencial i integrador (posa en funcionament les competències i disciplines del segle XXI).

En aquest projecte, els alumnes de 6è de primària de El Carme Vedruna de Manlleu van estudiar una obra arquitectònica del seu entorn, el Museu del Ter, a partir de tres punts de vista:

Històric i social. Treball del context històric, emmarcat en la ciutat, i explicació de la vessant arquitectònica.
Tecnològic. Gravació i edició en 360 i gestió de dades a l’aplicació.
Artístic. Anàlisi formal de l’edifici i recreació escultòrica.

Per una altra banda, una vegada documentat l’edifici, es va realitzar una obra d’art a partir d’un element significatiu, en aquest cas: el Museu del Ter i la industrialització a Manlleu. Els alumnes es van encarregar de filmar, documentar i penjar la informació de l’edifici per poder oferir-ho d’exemple a la resta d’escoles.

La mostra es pot veure fins al 30 de setembre. En horari d’estiu fins al 15 de setembre de dimarts a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14 h, del 16 al 30 de setembre de dimarts a diumenge i festius de 10 a 14h . L’entrada és gratuïta.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Calendari:

Del 10 d'agost al 30 de setembre de 2018

Horari:

Horari d'estiu fins al 15 de setembre: de dimarts a divendres d'11 a 14h i de 17 a 20h, dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h. Horari d'hivern del 16 de setembre fins al 30 de setembre: de dimarts a diumenge i festius de 10 a 14h

Preu :

Entrada gratuïta

SITUACIÓ