fbpx

“Ferro, vent i aigua: els molins de vent d’Osona” a la Serra de Senferm (Vic)

Inici  /  Exposicions temporals  /  Passades  /  Passades - 2018  /  “Ferro, vent i aigua: els molins de vent d’Osona” a la Serra de Senferm (Vic)

“FERRO, VENT I AIGUA: ELS MOLINS DE VENT D’OSONA”

Des del 26 de maig fins al 8 de juliol podeu veure al Centre Cívic Serra-de-Senferm de Vic l’exposició temporal “Ferro, vent i aigua: els molins de vent d’Osona”. Aquesta exposició és el resultat del treball de recerca i inventari sobre aquests ginys hidràulics a la comarca d’Osona realitzat per Xavier Cervera i Jordi Cervera. Aquest treball ha permès localitzar 31 d’aquests singulars elements del patrimoni osonenc. La recerca no es dona, però, per finalitzada, i els seus autors resten oberts a la incorporació de noves informacions sobre els molins inventariats o sobre nous molins que no hagin estat incorporats en aquest primer inventari.

A la comarca d’Osona, aquests molins de vent per a l’extracció d’aigua o molins aiguaders apareixen amb la revolució industrial i comencen a decaure amb l’arribada de l’electricitat. Durant aquest temps, aquests ginys proliferen allà on hi ha necessitat de rec, substituint els animals de les sínies i facilitant l’extracció de l’aigua dels pous per dur-los cap als masos o les hortes.

L’exposició ha comptat en la producció amb la col·laboració del Museu del Ter i es preveu que durant la tardor es podrà veure també al Museu del Ter.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Calendari:

Del 26 de maig al 8 de juliol de 2018

Horari:

Dies feiners de 4 a 6 de la tarda. Fora d'aquests horaris podeu trucar al 93 885 49 70

Preu :

Gratuïta

SITUACIÓ