El Museu del Ter va establir contacte amb Toni Batllori amb motiu de l’exposició A. Batllori Jofré En 100+1 dibuixos, que es va fer al museu manlleuenc els mesos de febrer i març del 2016. La mostra de bona part de les obres del reconegut il•lustrador del segle XX, va fer que el seu fill, el també dibuixant Toni Batllori, establís un vincle amb el Museu del Ter.
D’aquest vincle que es va crear, de rebot, també se’n va beneficiar l’Institut del Ter amb el qual el Museu del Ter té establerta una relació Magnet des del curs 2015-2016.
Aprofitant la bona predisposició del dibuixant, els alumnes de 1r d’ESO van tenir el privilegi de conèixer les tècniques que s’utilitzen per dibuixar les tires còmiques i poder-ne confeccionar una cadascun d’ells sota el guiatge del dibuixant de La Vanguardia.
El resultat d’aquell treball és el que avui podeu veure en aquesta exposició. Toni Batllori va introduir-los en les tècniques del còmic, va ajudar-los a convertir en tira el
tema que van escollir i va guiar-los en el procés del dibuix deixant-los tota la llibertat perquè s’expressessin.
Hi ha moltes maneres d’explicar-se: es pot fer de paraula, per escrit, dibuixant, fent fotografies, cantant… o fent tires còmiques, per exemple.
El curs passat amb els alumnes de primer d’ESO de l’Institut del Ter vam provar d’explicar-nos amb tires còmiques. Aquesta exposició mostra el que vam aconseguir. A cada tira l’acompanya un petit comentari sobre el tema escollit.
És la resposta que cadascú ha donat a les preguntes: “de què vull parlar?”, “per què en vull parlar?”, “què vull dir sobre el tema?”
L’altra pregunta fonamental a l’hora d’explicar-se, “com ho haig de fer perquè s’entengui el que vull dir?”, la va responent un personatge dibuixat (que representa en Batllori) que va parlant d’aspectes concrets del llenguatge de les tires.
Del 15 de desembre de 2017 al 7 de març de 2018
De dimarts a diumenge i festius de 10 a 14h
Entrada gratuïta