fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Cafè, coope i puro, la nova proposta teatral del Museu del Ter i CorCia Teatre per aquest estiu

Cafè, coope i puro, la nova proposta teatral del Museu del Ter i CorCia Teatre per aquest estiu

El Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre estrenen el divendres 6 de juliol a les 21h un nou espectacle per a les nits d’aquest estiu, “Cafè, coope i puro”. La restauració de l’antic Piano de la Cooperativa, que havia estat donat al Museu del Ter pels darrers responsables d’aquesta institució centenària desprès del seu tancament definitiu, ha estat el detonant d’un espectacle que repassarà la història d’aquesta entitat. La Cooperativa havia estat importantíssima per a les classes assalariades manlleuenques durant les primeres dècades del segle XX i una de les principals institucions de la ciutat. La victòria del bàndol franquista va representar la seva desaparició i la incautació dels seus béns. Molts dels seus responsables van patir la repressió posterior a la guerra, amb l’exili, la presó o, fins i tot, la condemna a mort. Un dels nuclis principals del moviment obrer manlleuenc, de caire reformista, era, així, esclafat pel franquisme. El desig de recuperar la cooperativa, però, va continuar viu durant aquesta etapa fosca, i amb el retorn de la democràcia la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures de Manlleu va ressorgir gràcies a l’esforç d’un grup de socis fins que l’any 2008 va tancar les portes l’auto-servei de la plaça de Fra Bernadí.

La història es desenvolupa a l’antic cafè de la Cooperativa, on l’antic piano és un dels protagonistes principals d’aquest espectacle dissenyat novament per la companyia Corcia Teatre i dirigit per Joan Roura i Anna Presegué. Destaca, enguany, la participació dels músics Jordi Domènech i Maria Molet i un elenc d’artistes convidats que cada nit interpretaran una cançó ambientada en l’època.

Aquest any es compleixen 10 anys des de que el 2008 vam començar la programació d’espectacles per les nits d’estiu al museu de la mà de la Corcia Teatre. Des d’aquell moment s’han realitzat 7 produccions diferents: Torn de nit. Crònica negra, Ànimes de batan, El meu barri, l’Aiguat, Bates blaves, 1977 i enguany Cafè, coope i puro.

Cafè, coope i puro s’estrenarà el divendres 6 de juliol i es podrà veure al museu fins l’11 d’agost, cada divendres i dissabte a les 21h. El preu de les entrades és de 16€. La compra d’entrades anticipada es pot fer a través del telèfon al 93 851 51 76, per correu electrònic a [email protected] o directament a la recepció del Museu del Ter.

Com en les darreres edicions s’oferirà als espectadors la possibilitat de completar l’assistència a l’espectacle amb un sopar en algun dels restaurants de Manlleu que participen en el pack (Teatre + Museu). Cal consultar al museu els restaurants adherits al pack i els menús que ofereixen.

En aquest enllaç podeu veure un petit vídeo promocional

Estrena: 6 de juliol de 2018
Hora: 21h
Funcions: cada divendres i dissabte, del 6 de juliol fins a l’11 d’agost
Preu: 16€
Venda d’entrades: al 93 851 51 76 a través del correu: [email protected] o directament a la recepció del Museu del Ter

FITXA ARTÍSTICA

DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: Joan Roura i Anna Presegué
REPARTIMENT: Jordi Arqués, Anna Busanya, Cesc Pérez i Joan Roura
MÚSICA: Jordi Domènech i Maria Molet
ESCENOGRAFIA: Pau Sánchez
TÈCNIC DE LLUMS I SO: Dani Corominas
DISSENY IL·LUMINACIÓ: Joan Ferrer
VÍDEOS: Xef Vila
ASSISTENT DE PRODUCCIÓ: Laia Monforte
ARRANJAMENTS VESTUARI: Carmen Romero, Elisa Crehuet i Montserrat Vilar
ASSESSORAMENT HISTÒRIC I DOCUMENTACIÓ: Museu del Ter i Josep Casanovas
ARTISTES CONVIDATS: Arnau Tordera, Yoli Bretó, Roger Usart, Elisa Crehuet, Joan Godayol, Guillem Roma, Fausto Gramola, Buia Reixach, Pep Duran, Xavier Boada, Tremendu
AGRAÏMENTS:Jaume Arqués, Josep Casellas, Ramon Codina, Ferran Crespo, Taverna del Pla de l’os, Teiatreros de l’Esquirol i Gemma Viñas

L’espectacle compta amb el piano original de la Cooperativa de Pa i Queviures de Manlleu, restaurat per Pianomet i Vicus SCP gràcies al suport de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

FES UN COMENTARI