Noticies

Inici  /  noticies   /  Celebrem el dia mundial dels peixos migradors amb un programa d’activitats arreu de Catalunya

Celebrem el dia mundial dels peixos migradors amb un programa d’activitats arreu de Catalunya

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC, el Museu del Ter i la Fundació Catalunya – la Pedrera organitzaran un conjunt d’activitats educatives i lúdiques arreu de Catalunya amb motiu del dia mundial dels Peixos Migradors, que es commemora el proper 21 d’abril. La convocatòria, amb el títol de “Connectant peixos, rius i persones”, pretén implicar els participants en la conservació dels rius i ambients aquàtics en general i de les espècies amenaçades. Les activitats també volen abordar les possibles solucions perquè els peixos puguin fer les seves migracions des del mar fins a les capçaleres dels rius, i a l’inrevés.

En total s’han previst sis activitats, la primera de les quals ja va tenir lloc dimecres, i va consistir en un taller al laboratori del CERM i a la resclosa de la Teula de Manlleu amb alumnes de l’Institut del Ter d’aquest municipi. Els estudiants van participar en una activitat per comprovar l’eficàcia de la rampa per a peixos i van investigar curiositats de la biologia dels peixos per entendre la importància de les seves migracions. El CERM també acollirà una altra de les activitats programades: serà aquest dissabte (10.00h) i consistirà en un taller per descobrir per què la fauna en general i els peixos en concret fan migracions. També es comprovarà per què la construcció de preses i rescloses suposa un problema per als seus desplaçaments i s’exploraran les possibles solucions.

Aquest divendres, l’Ecomuseu del Delta de l’Ebre acollirà un taller amb escolars per descobrir el cicle vital de l’anguila i una activitat d’alliberació d’anguiles al mateix riu. Dissabte, el Consorci del Ter de Celrà ha convocat una pesca científica, mentre el centre MonNatura d’Amposta ha preparat una matinal d’activitats per a tots els públics. Diumenge, el Museu Blau de Barcelona oferirà una visita comentada a la seva col·lecció i un taller de pesca científica al riu Besòs. El programa el clourà, el 5 de maig, una sortida naturalista a la Noguera Pallaresa, a Tremp, a càrrec de l’Estació Biològica del Pallars Jussà.

Aquest programa d’activitats s’afegeix al treball conjunt que les tres entitats i institucions organitzadores ja fan per a la recuperació de la migració de peixos a l’Ebre, en el marc del projecte europeu Life Migratoebre.

Vídeo promocional del World Fish Migration Day 2018

PUBLICA UN COMENTARI