fbpx

Pregó de la Festa dels Tonis de Manlleu 2022

Inici  /  
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
14 gen.

Pregó de la Festa dels Tonis de Manlleu 2022

21:00 h

El Museu del Ter acull el pregó de la Festa dels Tonis Manlleu 2022. Enguany el pregó anirà a càrrec de l’historiador manlleuenc i tècnic del Museu del Ter, Jordi Grané.

L’acte també es podrà seguir en línia a través del nostre canal de Youtube el mateix dia 14 de gener a les 21h clicant aquí.

La festa de Sant Antoni es una commemoració de caràcter religiós i popular que se celebra a molts indrets de Catalunya. A moltes poblacions de la comarca d’Osona i, tradicionalment, a Manlleu, on des de fa més de cent anys, el dia 17 de gener, dia de St. Antoni Abat, aquest és invocat com a protector del bestiar. En els seus orígens la festa la feien els traginers que festejaven el seu patró.

Posteriorment en varen formar part també els hostalers, el pagesos en el seu vessant de ramaders, els negociants, els transportistes, els hereus de les tradicions dels traginers, i molta gent amb oficis i professions més o menys lligades al bestiar. Fins a arribar als nostres dies, moment en què hi ha entrat un grup molt heterogeni de gent, cridats tots pel bullici de la festa.

Cal reserva prèvia. Podeu fer-la omplint el següent formulari o trucant al telèfon: 938515176 

 


 

DETALLS DE L'ESDEVENIMENT

Data: 14 gen.
Horari: 21:00 h
Punt de trobada: Museu del Ter
Adreça: Plaça de les Dones del Ter, 1
Inscripció: Sí. Només cal que ompliu el formulari per a cada participant a l'activitat.
Preu: Activitat gratuïta