Noticies

Home  /  Novetats   /  SESSIÓ CURS D’INTRODUCCIÓ A LA CONSERVACIÓ PREVENTIVA

SESSIÓ CURS D’INTRODUCCIÓ A LA CONSERVACIÓ PREVENTIVA

El dilluns 28 de febrer es va celebrar el “Curs d’introducció a la conservació preventiva” impartit per la restauradora Alejandra Balboa. Un curs organitzat des del Museu del Ter i el Camp de Les Lloses de Tona, en el marc del programa Museu de Suport Territorial del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Aquest primer curs anava dirigit al personal dels equipaments patrimonials i als tècnics dels ajuntaments interessats.

El curs va ser de caràcter introductori, amb l’objectiu de fer cursos més especialitzats en un futur. La primera sessió va tractar sobre la gestió de les condicions climàtiques i ambientals a les sales d’exposició i reserva, sobre els recipients, vitrines i materials compatibles, identificar i establir objectius de conservació i planificar una estratègia en funció dels recursos de cada equipament.

En aquest curs hi van participar una vintena de persones que representaven a 7 equipaments patrimonials d’Osona. El curs es va desenvolupar amb èxit i tots els seus participants van trobar una molt bona iniciativa promoure activitats de formació professional com aquesta, van fer una valoració molt positiva del curs. La voluntat era de donar respostes i resoldre dubtes sobre les col·leccions dels diferents equipaments. Esperem poder repetir.

 

 

FES UN COMENTARI