fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Nou aguait d’observació d’ocells ardeids a la colònia de les ribes del Ter a les Masies de Voltregà

Nou aguait d’observació d’ocells ardeids a la colònia de les ribes del Ter a les Masies de Voltregà

Les ribes del Ter a les Masies de Voltregà compten amb un nou aguait d’observació d’ocells ardeids que han habilitat l’Ajuntament de les Masies de Voltregà, el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya i el Museu del Ter. És un dels nuclis de nidificació més importants en nombre de nius a Catalunya i en el cens del passat mes abril se n’hi han pogut comptabilitzar 156.

L’espectacularitat d’aquest punt d’observació es deu a la gran quantitat de nius que acull la colònia i a la vistositat de les espècies que hi nien. Cada any atrau un gran nombre d’ornitòlegs, naturalistes, fotògrafs i altres curiosos que anualment visiten aquest espai. La construcció de l’aguait s’ha portat a terme mitjançant un ajut del Departament de Territori i Sostenibilitat durant l’últim trimestre de 2018 i s’emmarca dins del Projecte de custòdia fluvial “Riberes del Ter” que porta a terme el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis per tal de protegir i conservar aquests espais fluvials.

A banda de la construcció de l’estructura de fusta de l’aguait s’hi han posat marques de recorregut i realitzat treballs d’adequació i condicionament dels terrenys per tal de garantir una bona accessibilitat. Aquesta protecció minimitzarà, d’ara en endavant, el destorb dels ocells en l’època de cria i, alhora, servirà d’observatori per als visitants. L’estructura de protecció instal·lada s’ha acompanyat de dos panells informatius amb informació de les diferents espècies que hi nien o que s’hi poden veure, mapes de migració i la situació de protecció actual de la colònia a través d’un acord de custòdia fluvial.

FES UN COMENTARI