fbpx

Noticies

Inici  /  Novetats   /  Premis sobre la Història del cooperativisme a la Catalunya Central

Premis sobre la Història del cooperativisme a la Catalunya Central

L’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central impulsa un Premi per treballs de recerca de batxillerat sobre aspectes de la Història del cooperativisme a la Catalunya Central, organitzats conjuntament amb el Museu del Ter en el marc del projecte El Fil de la cooperació.

El projecte

El projecte es va iniciar amb un estat de la qüestió de la historia del cooperativisme a la Catalunya Central obra dels historiadors Joan Torrents i Gerard Vallejo, que podeu consultar aquí en format digital.

Es tracta de tres premis destinats a alumnes de centres educatius de les comarques centrals que cursin batxillerat i que finalitzin el treball de recerca el curs 2023-24. Hi haurà un premi de 300 euros i dos de 150 euros, en productes de cooperatives del territori.

Presentació dels treballs

Els treballs es podran presentar fins al 15 de febrer del 2024 i hauran de tractar sobre temes relacionats amb la Història del cooperativisme en qualsevol comarca o municipi de la Catalunya Central: un estudi de cas sobre una cooperativa concreta, una biografia d’una persona cooperativista o un tema general en un territori més ampli com podria ser “habitatge i cooperatives”, entre d’altres possibilitats. L’organització s’ofereix per proposar temes relacionats amb el territori o posar a disposició persones expertes per a orientar a alumnat o professorat, en cas que faci falta, durant el procés d’investigació. Per participar a la convocatòria o demanar informació, cal contactar amb l’Ateneu a través del correu [email protected]tcentral.cat.

El jurat estarà format per tres persones expertes en l’àmbit de la història i el cooperativisme designades per l’Ateneu i el Museu del Ter, que donaran el veredicte durant el mes d’abril del 2024. Podrà concórrer al premi l’alumnat que cursi batxillerat en qualsevol centre d’ensenyament de les comarques del Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès.

Aquí trobareu les bases i més informació a la pàgina web de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.

 

FES UN COMENTARI