fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Torna el “Desvetllem la memòria de la Colònia de Borgonyà” a través de les seves fotografies

Torna el “Desvetllem la memòria de la Colònia de Borgonyà” a través de les seves fotografies

El taller de fotografia històrica es tornarà a fer els divendres, al Casal de Borgonyà durant 6 sessions de 16 a 18h des del 21 de gener fins al 4 de març.

Les imatges que portin els assistents es digitalitzen, es documenten i passen a formar part del fons fotogràfic de la colònia de Borgonyà dipositat al Museu del Ter.

Actualment el fons ja té més de 3000 imatges. Durant la primera edició es van digitalitzar 543 imatges de les quals 208 es van documentar.

La colònia tèxtil de Borgonyà és una de les colònies industrials més emblemàtiques de Catalunya. Va començar a funcionar a finals del segle XIX de la mà dels escocesos Coats, anys més tard i fruit de l’aliança amb la família Fabra de Barcelona van formar el grup Fabra i Coats. Tot i la finalització de la producció l’any 2000 la colònia encara manté una població de més de 400 persones amb un intensa vida cultural.

El Museu del Ter es dipositari de diferents fons fotogràfics, entre els quals es troba el de la colònia de Borgonyà. Aquest fons va créixer i es va consolidar amb la publicació del llibre “La colònia Borgonyà desapareguda”, de l’historiador del Museu del Ter Jordi Grané l’any 2020. Es composa bàsicament de l’arxiu fotogràfic de l’Associació de Veïns de Borgonyà i de donacions particulars així com de totes les imatges digitalitzades i documentades pel Museu del Ter des del 2009.

Actualment el fons compta amb més de 3.000 fotografies però encara queden moltes imatges per digitalitzar i documentar que són testimoni dels 125 anys d’història de la colònia.  En aquest sentit l’any 2021 es va fer la primera edició del taller durant 8 sessions. Al llarg de 8 dies van assistir 92 persones i es van digitalitzar 543 imatges de les quals 208 es van documentar. Després de l’èxit d’aquesta primera convocatòria, totes les parts implicades, el Museu del Ter, l’Ajuntament de Sant Vicenç de Torelló i l’Associació de Veïns, han decidit fer aquesta segona edició amb 6 sessions més, amb l’objectiu de continuar ampliant el fons fotogràfic històric de la colònia de Borgonyà.

El taller es desenvolupa a través de la dinàmica habitual dels tallers de fotografia històrica, on els seus assistents són la clau.  Animem a totes aquelles persones que tinguin fotografies de la colònia a casa seva a portar-les al Casal de Borgonyà, els divendres a partir del 21 de gener i fins al 4 de març de 16h a 18h.

 

Activitat: Taller de recuperació de la memòria històrica de la colònia de Borgonyà a través de fotografies
Dia: els divendres 21 i 28 de gener // 4, 11, 25 de febrer// 4 de març
Hora: de 16h a 18h
Lloc: Casal de Borgonyà

FES UN COMENTARI