Noticies

Home  /  Novetats   /  Estudi-diagnosi sobre les col·leccions d’arqueologia a Osona i el Lluçanès

Estudi-diagnosi sobre les col·leccions d’arqueologia a Osona i el Lluçanès

El Museu del Ter, en el marc de les seves tasques com a Museu de Suport Territorial, ha liderat, en col·laboració amb els Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a la Catalunya Central, l’elaboració d’un estudi diagnòstic sobre l’estat de les col·leccions arqueològiques a les comarques d’Osona i el Lluçanès. L’estudi-diagonsi ha anat a càrrec de l’Àngels Pujol.

L’objectiu de l’estudi és obtenir una visió global i detallada de la ubicació i condicions actuals de les col·leccions, independentment del dipòsit fixat pels permisos d’intervenció, que no sempre coincideixen. L’anàlisi se centra en les intervencions reglades autoritzades pel Servei d’Arqueologia des de 1981 fins a 2022, excloent les intervencions anteriors per raons d’accessibilitat de la informació.

L’estudi recull informació detallada i ordenada sobre 918 intervencions arqueològiques realitzades durant aquest període. Aquest document, dissenyat per ser obert i editable, servirà com a eina per a futurs treballs d’exploració i avaluació de la situació de les col·leccions.

Com a part de l’estudi, l’equip va visitar també l’Arxiu Arqueològic de la Ciutat de Barcelona, adscrit al MUHBA, per conèixer de primera mà el model de gestió i custòdia dels materials arqueològics recuperats a la ciutat. Aquesta visita va servir per identificar bones pràctiques i per generar idees de millora aplicables a la gestió dels materials arqueològics a Osona i el Lluçanès, amb la voluntat que aquestes propostes siguin útils per a altres territoris.

 

FES UN COMENTARI