Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notícies

“DIA DEL PEIX VIATGER”: CONNECTANT PEIXOS, RIUS I PERSONES

[“DIA DEL PEIX VIATGER”: CONNECTANT PEIXOS, RIUS I PERSONES]

El proper cap de setmana es faran un conjunt d’actes arreu de Catalunya per celebrar el “Dia del peix viatger”, una convocatòria per implicar la població en temes ambientals i, particularment, fer atenció en els peixos de riu i les seves migracions.

Aquest dia s’oferiran una sèrie d’activitats perquè els participants s’impliquin en la conservació dels rius i ambients aquàtics en general, les espècies amenaçades i les possibles solucions perquè els peixos puguin fer les seves migracions des del mar fins a les capçaleres, i a l’inrevés.

A Osona es farà un taller per descobrir perquè migra la fauna en general i els peixos en concret. La construcció de preses i recloses impedeix els desplaçaments dels peixos i limita el seu accés a les àrees de reproducció. S'investigaran els problemes amb què es troben a la riera Major i les possibles solucions. També es farà un petit recorregut per la riera: es veurà una resclosa i es mostrejaran els peixos que estiguin fent migracions en aquelles dates.

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, el Museu del Ter (Manlleu, Osona) i la Fundació Catalunya – La Pedrera (Barcelona), a banda de treballar conjuntament en la recuperació de la migració dels peixos a l’Ebre (www.migratoebre.eu), impulsen aquesta proposta educativa i lúdica al conjunt de Catalunya.

Dia: dissabte 20 de maig
Hora: 10h
Punt de trobada: Restaurant "Molí de Bojons" (Crta. Vic a Sant Hilari Sacalm, km 13,1. Sant Sadurní d'Osormort).
Àrea a estuidiar: Riera Major
*Es recomana portar calçat còmode per caminar i/o botes d'aigua.

                                                               ACTIVITAT GRATUÏTA. CONSULTEU AQUÍ  TOT EL PROGRAMA D'ACTIVITAT
 

18/05/2017
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l´1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d´11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright © Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web