fbpx

Catàlegs i dossiers d’exposicions

Inici  /  Catàlegs i dossiers d’exposicions

Catàlegs en línia

Catàlegs de les exposicions temporals del museu que podeu consultar en línia i descarregar lliurement.

Catàlegs en paper

Publicacions que podeu trobar a la botiga del museu.

Autor: Joan Arimany i Juventeny
Editat per:  Museu del Ter
Col·lecció: La turbina, 5
Any: 2014
Exposició: “Els Tonis a Manlleu. A cavall de la devoció i la festa” (del 12-12-14 al 26-4-15)
Nombre de pàgines: 135
Breu explicació: L’Associació de Sant Antoni Abat- Tonis de Manlleu celebra cada any al voltant de la festivitat de Sant Antoni Abat, el 17 de gener, celebra la seva festa patronal que es mou, en perfecte equilibri, a cavall entre la devoció i la festa. Des de finals de segle XIX, la festa ha mantingut gairebé la mateixa estructura. El passant dels Tres Tombs n’és l’eix principal i el presideixen banderer i cordonistes. Les activitats programades tot el mes de gener la converteixen en una festa major d’hivern a Manlleu.
Preu: 18€

Autor: Varis autors
Editat per: Museu del Ter i Museu Comarcal de la Garrotxa
Any: 2010
Exposició: J. Vayreda –  F.Rierola. Una mirada al paisatge (del 15-4-10 al 13-6-10)
Nombre de pàgines: 145
Breu explicació: Joaquim Vayreda i Francesc Rierola van tenir una mirada singular sobre el paisatge. Un el va representar amb la pintura, l’altre ho va fer amb la càmera fotogràfica, però tots dos van fer del paisatge la seva principal font de creació. L’exposició va posar de manifest els punts de coincidència entre dues figures representatives del paisatgisme català a la Garrotxa i Osona.
Preu: No disponible

Autor: Joan Arimany i Juventeny
Editat per: Museu del Ter i Eumo Editorial
Col·lecció: La turbina, 4
Any: 2009
Exposició: “Petits temples, capelletes de carrer. Devoció festa i veïnat a Manlleu” (del 15-12-07 al 27-04-08)
Nombre de pàgines: 143
Breu explicació: Passejant per Manlleu es pot veure en la façana de molts edificis, especialment del centre històric, petites capelletes ocupades per la imatge d’un sant o de la Mare de Déu. El llibre recull i descriu la significació històrica i social de la trentena de capelletes de Manlleu, que ens parlen dels carrers i de la gent que hi ha viscut i hi viu. El llibre també analitza el funcionament de les capelletes domèstiques, els seus itineraris i les seves advocacions a Manlleu.
Preu: 18€

Autor: Jordi Cirera Bach i Àngels Ferrer Ballester
Editat per: Museu del Ter
Any: 2007
Exposició: “Santiago Rusiñol torna a Manlleu” (del 10-5-07 al 31-5-07)
Nombre de pàgines: 53
Breu explicació: L’exposició va recuperar l’estret lligam entre Santiago Rusiñol i Manlleu, una relació que durant els primers trenta anys de la vida de l’artista va ser més intensa del que es creia. L’exposició va incloure una selecció d’una vintena de pintures representatives de les diferents etapes de l’artista procedents del Museu Cau Ferrat de Sitges i altres museus catalans, així com de col·leccions particulars, algunes de les quals inèdites.
Preu: No disponible

Autor: Pere Casas Trabal i Carles Crosas Armengol
Editat per: Museu del Ter i Eumo Editorial
Col·lecció: La turbina, 1
Any: 2007
Exposició: “Manlleu 1900-2005. La construcció d’una ciutat” (del 11-11-05 al 12-2-06)
Nombre de pàgines: 111
Breu explicació: Un treball sobre la relació que s’estableix entre el progressiu creixement i desenvolupament de Manlleu durant el segle XX i els diferents fluxos migratoris que s’han esdevingut al llarg d’aquest període. Un treball i enfocament que aporta perspectives innovadores en un moment en què les ciutats s’estaven plantejant nous reptes relacionats amb les dificultats generades pels processos migratoris contemporanis.
Preu: 10€

Dossiers

Aquests són documents interns de memòria de les exposicions. Per tant, no han passat pel procés d’edició i disseny dels catàlegs. Creiem que tot i això poden ser del vostre interès i per això els posem al vostre abast.