fbpx

Galàxia Manlleu

Videojoc itinerant de realitat augmentada

Inici  /  Galàxia Manlleu Videojoc itinerant de realitat augmentada

Activitat educativa que promou el coneixement i l’acostament a la història i el patrimoni de Manlleu a través d’un joc interactiu.

El joc

GALÀXIA MANLLEU és joc interactiu i itinerant que, mitjançant la geolocalització, acompanya els infants i adolescents a descobrir racons i històries de Manlleu que segurament no coneixien. Ho faran recorrent la ciutat de la mà d’uns peculiars extraterrestres que necessiten l’ajuda de l’alumnat de primària i secundària de Manlleu  per recuperar les diferents parts de la seva nau, escampades per la població després d’un desafortunat accident.

La dinàmica

Cada grup d’alumnes, que varia de nombre en funció del nivell educatiu, compta amb una tablet que els porta mitjançant la geolocalització a 8 punts obligatoris i a 16 punts opcionals. En cadascun d’aquests punts s’activaran proves, la resolució de les quals determinaran la puntuació total aconseguida per cada grup. Però no val a adormir-se, perquè es disposa d’un temps limitat per realitzar l’activitat. Cal fer la màxima puntuació en el menor temps possible.

La col·laboració dels centres educatius

El disseny del projecte ha comptat amb la implicació i el compromís dels centres educatius de Manlleu en la definició dels formats, continguts i la dinàmica de funcionament, que s’ha adaptat a les necessitats i realitat dels centres. “Galàxia Manlleu”  no és un projecte tancat. Preveiem futures evolucions tecnològiques i de continguts a mesura que es vagi testant gràcies a les valoracions d’alumnes i professorat.

Els destinataris

El joc s’ha concebut pels estudiants dels centres educatius de Manlleu, amb dues versions diferenciades, una per primària i una altra per secundària. No descartem, però, obrir-lo a altres centres educatius que hi puguin estar interessats. Estem valorant d’adequar una versió per a grups familiars i altres públics.