“MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA”

Inici  /  Exposicions temporals  /  Passades  /  Passades - 2018  /  “MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA”

“MIGRATOEBRE. UN RIU PLE DE VIDA” SOBRE EL RIU EBRE I ELS PEIXOS EN PERILL

El Museu del Ter a través del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), acollirà l’exposició: “Migratoebre. Per un riu ple de vida” sobre l’evolució històrica i ecològica del tram final del riu Ebre. L’exposició ha estat produïda pel Museu de les Terres de l’Ebre en el marc del projecte europeu LIFE+ Nature Migratoebre, del qual el CERM assumeix la direcció científica. Es pot visitar fins al 27 de maig a la segona planta del Museu de Ter, a Manlleu.

El projecte LIFE Migratoebre treballa per recuperar espècies de peixos migradors amenaçades, especialment l’esturió europeu, l’anguila, la saboga i la llamprea, i millorar la gestió al tram final del riu Ebre, de FIix fins a la desembocadura al Delta. També pretén implicar la població local creant una xarxa de gestors del territori, i vol ser un exemple de bones pràctiques que es puguin aplicar posteriorment a d’altres trams finals de rius europeus. El projecte, de quatre anys, va arrencar l’any 2014 i ja arriba a la seva recta final.

L’exposició ja ha voltat pels municipis de les Terres de l’Ebre els anys 2016 i 2017, on l’han visitat més de 7.500 persones. Consta de 31 plafons expositius de lona i fusta, 12 panells tòtem per separar trams del riu i maquetes de mida natural dels principals peixos objecte d’estudi. Durant la seva estada al CERM s’oferiran visites guiades per a les escoles que ho sol•licitin, sobretot durant la Setmana Ambiental de Manlleu, del 12 al 18 de març.

El projecte LIFE Migratoebre el coordina i lidera l’IDECE, amb seu a Tortosa, i té com a beneficiaris, a més del CERM, la Fundació Catalunya-La Pedrera, el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat i l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA).

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Calendari:

De l'1 de març al 27 de maig de 2018

Horari:

De dimarts a diumenge i festius de 10 a 14h

Preu :

Entrada gratuïta

SITUACIÓ