fbpx

Agenda

Inici  /  
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
29 set.

FEM UN GOT DE CIÈNCIA!

19:00 h

Vine a fer el got i aprèn ciència! Aquesta activitat pretén apropar la ciència i el coneixement a la ciutadania per mitjà de xerrades breus i interactives per celebrar la Nit Europea de la recerca. La ciència és cultura!

El físic Josep Fontcuberta, de l’ICMAB-CSIC, ens farà entrar en el món de la llum i ens explicarà com aquesta es transforma en energia fotovoltaica. Gil Pla-Campàs, del Sport, Exercise, and Human Movement Research Group (SEaHM) de la UVic-UCC, ens aproparà a les ciències socials tot exposant les oportunitats i els reptes de l’esport de competició com a mitjà per al desenvolupament personal en noies amb risc d’exclusió de l’esport competitiu mitjançant el projecte SCOUT. Maria Calderó i Aleix Valls, del Centre Tecnològic BETA de la UVic-UCC, amb la presentació “Del contenidor a la taula: com tancar el cicle de la matèria orgànica sense sortir del poble”, parlaran de com un petit municipi d’Osona ha tancat el cicle de la matèria orgànica, i com exportar aquesta experiència a tota la conca Mediterrània. Finalment, Marc Llirós, del Grup de Recerca Bioinformatics and Bioimaging (BI-SQUARED) de la UVic-UCC oferirà la xerrada “Crims, O el cas del VeÍ Del carrer-19”, intentant respondre si el virus de la Covid-19 es va originar en un laboratori de la Xina o a conseqüència d’haver arribat a indrets remots, no explorats pels humans fins a dia d’avui”. Ho moderarà: Jordi Sunyer, periodista de El 9 nou  *

* Tiquet-consumició gratuïta per els 40 primers assistents!

Coorganitzen: Nit Europea de la Recerca – Node de la Catalunya Central, Unitat de Divulgació Científica, Oficina de Gestió Cultural de la UVic-UCC i Ateneu de Vic.

Aquesta activitat forma part del projecte NitRecerCat (101061189) que està cofinançat pel programa de recerca i innovació Horizon Europe de la Unió Europea. 

 


DETALLS DE L'ESDEVENIMENT

Data: 29 set.
Horari: 19:00 h
Punt de trobada: Casino de Vic
Adreça: Carrer de Jacint Verdaguer, 5
Inscripció: Sí. S’agrairà inscripció al T:938515176 de dimarts a diumenge de 10 a 14h o omplir el formulari.
Preu: Activitat gratuïta