fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  DESCOBREIX ELS ECOSISTEMES AQUÀTICS: ELS PETITS MAMÍFERS

DESCOBREIX ELS ECOSISTEMES AQUÀTICS: ELS PETITS MAMÍFERS

El proper dissabte 5 d’octubre a les 10h us proposem una nova activitat en el marc del programa de sortides naturalistes “Descobreix els Ecosistemes aquàtics”: ELS PETITS MAMÍFERS. A la vora del riu hi ha una gran diversitat de petits mamífers rosegadors i insectívors (ratolins, musaranyes i talpons). Coneixerem els petits mamífers dels ecosistemes de ribera, els seus valors naturals i els seus mètodes de seguiment i caputra. Com identificar-los, quines espècies trobem al nostre territori i com s’estudien. Es farà especial èmfasi en el valor d’aquest grup en el manteniment de la xarxa tròfica com a base de l’alimentació de molts altres grups associats al ecosistemes naturals.

Punt de trobada al Museu del Ter (Passeig del Ter, 2) Manlleu * Es recomana portar calçat adequat per caminar.

Dissabte també se celebra el Dia Mundial dels Ocells. Amb motiu d’aquesta jornada el Grup d’Anellament de Calldetenes, el Grup de Naturalistes d’Osona i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis, han organitzat una jornada d’anellament. Es farà des de la sortida del sol fins al migdia a la zona del meandre del Gelabert (zona depuradora de Manlleu). Punt de trobada a les 10h al Museu del Ter (passeig del Ter, 2 Manlleu)

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Museu del Ter i el Grup de Naturalistes d’Osona – Institució Catalana d’Història Natural amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya coorganitzen el programa d’activitats i sortides naturalistes “Descobreix els ecosistemes aquàtics. Activitats als rius i zones humides d’Osona i el Ripollès”.

Aquest projecte promou actuacions educatives i formatives a l’entorn del medi natural al tram mitjà i alt del riu Ter. Les principals actuacions previstes són:

· Cicle de cursos i sortides en relació a la flora, la fauna i la geologia dels entorns fluvials del tram mitjà i alt del Ter centrats en els seus valors naturals i seu paper com a bioindicadors de qualitat ambiental. Des del maig fins a l’octubre de 2013 es faran sortides sobre: els amfibis, els peixos de riu, la vegetació i els hàbitats, les libèl·lules i altres invertebrats aquàtics, la geologia i els fòssils, els petits mamífers i els mamífers carnívors.

FES UN COMENTARI