fbpx

Agenda

Inici  /  
Carregant Esdeveniments
  • Aquest esdeveniment ja ha passat.
25 nov.

Visita guiada a la colònia Borgonyà en llengua de signes

12:00 h

Dissabte 25 de novembre a les 12h, en el marc del projecte SignemMuseus, visitarem la colònia Borgonyà. La visita guiada inclusiva la farà una persona sorda signant en Llengua de Signes Catalana (LSC). També  l’acompanyarà un intèrpret que hi posa veu perquè persones oïdores puguin seguir la visita, a més de facilitar la lectura labial a persones sordes oralistes.

Al llarg de la visita s’explicarà la història de la colònia tèxtil Fabra i Coats de Borgonyà, d’origen escocès i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), fixant-nos en la seva arquitectura, el seu urbanisme i, en definitiva, en tots els elements que la van convertir en una colònia de referència i una de les més importants de Catalunya. El teatre casino, les calderes de la fàbrica i els jardins, seran alguns dels espais que veurem.

SignemMuseus

La singularitat de la proposta, liderada per l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca, es troba, en el fet que dona protagonisme i una oportunitat laboral al col·lectiu de persones sordes, convertint-les tant en mediadores i guies del Museu com en coautores d’una nova activitat construïda a partir de les visites que habitualment es duen a terme per a persones oients.

Ampliant l’experiència inclusiva amb noves visites

En el marc del projecte SignemMuseus l’Agrupació de Sords de Vic i Comarca i el Museu del Ter ja preparem la propera activitat una observació d’ocells a la vora del riu Ter.

La visita és gratuïta, oberta a tothom i amb guia intèrpret que farà la traducció a l’oral. Inscripcions a [email protected]

 

DETALLS DE L'ESDEVENIMENT

Data: 25 nov.
Horari: 12:00 h
Punt de trobada: Davant de la fàbrica de la colònia de Borgonyà (sortida 77 de la C-17 i continuar direcció Borgonyà per la ctra. BV-5226)
Adreça: Pol. Ind. Coats Fabra s/n
Inscripció: Sí. Només cal enviar un correu electrònic a: [email protected]
Preu: Gratuïta
Observacions: La visita es farà en llengua de signes i amb guia intèrpret que farà la traducció a l'oral.