Noticies

Inici  /  Noticies   /  CADA PRIMER DIUMENGE DE MES VISITEM LA COLÒNIA RUSIÑOL

CADA PRIMER DIUMENGE DE MES VISITEM LA COLÒNIA RUSIÑOL

La colònia es troba situada a les afores de Manlleu, a tocar del riu Ter. Gràcies a un important procès de restauració s’ha pogut recuperar un dels espais més significatius del patrimoni industrial català. Entre els quals destaca l’antiga torre de l’amo (el Cau Faluga) i els seus jardins.

Durant la visita s’explica l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a multitud d’aspectes, de caire econòmic, polític o social que n’han caracteritzat la seva evolució. Òbviament es destaca una de les característiques més singulars de la colònia: el fet de pertànyer a la família Rusiñol, i durant molt de temps amb Santiago Rusiñol al capdavant.

La visita a la colònia inclou: Passeig pels jardins, entrada al Cau Faluga, visita a la fàbrica de filatura (on entre d’altres veurem part de la maquinària, la turbina encara en funcionament, el netejareixes i l’espai dels manyans). També es visita el pis del director i s’explica altres elements, alguns d’ells desapareguts, com la casa dels encarregats, les antigues quadres i magatzems, les cases dels obrers, la cooperativa, l’escola, la cantina, les hortes i l’església.

Les visites es fan cada primer diumenge de mes a partir del 3 de març a les 11h i té una durada de 2h. El punt de trobada és a l’entrada de la colònia (Sortida 68 de la C-17 i continuar direcció a Manlleu per la ctra. BV-4608 Km.21) i el preu de la visita és de 5,5€. Es recomana reserva prèvia al 93 851 51 76 o bé a [email protected]

PUBLICA UN COMENTARI