fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Cens d’ocells aquàtics hivernants de l’Alt Ter 2023

Cens d’ocells aquàtics hivernants de l’Alt Ter 2023

El dissabte 15 de gener de 2022 al matí es farà el cens anual d’ocells aquàtics hivernants a l’Alt Ter (el Ripollès, Osona i la Selva). Les dades que s’obtinguin s’ajuntaran amb les dels altres censos que es duen a terme simultàniament a altres rius i zones humides del conjunt de Catalunya i de tot Europa. Si el dissabte fes molt mal temps, plogués o nevés, s’aplaçaria a l’endemà o a la setmana següent.

Aquest cens es coordina de manera voluntària des del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya, que alhora és l’àrea ambiental del Museu del Ter. Hi ha diversos coordinadors de trams i joques, membres del GEDENA – Ripollès, el Grup de Naturalistes d’Osona (ICHN), el Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona i el mateix CERM, però també hi participen persones de manera individual. Les dades que s’obtenen s’ajunten amb les dels altres censos que es duen a terme simultàniament a altres rius i zones humides del conjunt de Catalunya i de tot Europa.

Aquí podeu consultar les dades dels anys anteriors

Si esteu interessants us podeu apuntar a través del correu electrònic: [email protected] o al telèfon 93851 51 76. No és imprescindible que tothom que hi participi sigui un expert en ornitologia. Es tracta, també, de poder estar a gust unes quantes hores arran del riu i d’aprendre de manera distesa a identificar els ocells i la fauna fluvial en general.

FES UN COMENTARI