fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Funció especial de “Cafè, coope i puro” l’èxit teatral d’aquest estiu al Museu del Ter

Funció especial de “Cafè, coope i puro” l’èxit teatral d’aquest estiu al Museu del Ter

Aquest estiu més de 800 persones van fer que l’espectacle per a les nits d’estiu al Museu del Ter “Cafè, coope i puro” fos un gran èxit. Per aquest motiu i coincidint amb la Festa del Porc i la Cervesa es farà un nou i únic passi el diumenge 7 d’octubre a les 19h.

El passat mes de juliol el Museu del Ter i la companyia Corcia Teatre estrenaven l’espectacle per a les nits d’aquest passat estiu, “Cafè, coope i puro”. La restauració de l’antic Piano de la Cooperativa, que havia estat donat al Museu del Ter pels darrers responsables d’aquesta institució centenària desprès del seu tancament definitiu, va ser el detonant d’un espectacle que repassa la història d’aquesta entitat. La Cooperativa havia estat importantíssima per a les classes assalariades manlleuenques durant les primeres dècades del segle XX i una de les principals institucions de la ciutat. La victòria del bàndol franquista va representar la seva desaparició i la incautació dels seus béns. Molts dels seus responsables van patir la repressió posterior a la guerra, amb l’exili, la presó o, fins i tot, la condemna a mort. Un dels nuclis principals del moviment obrer manlleuenc, de caire reformista, era, així, esclafat pel franquisme. El desig de recuperar la cooperativa, però, va continuar viu durant aquesta etapa fosca, i amb el retorn de la democràcia la Cooperativa Mutua de Pa i Queviures de Manlleu va ressorgir gràcies a l’esforç d’un grup de socis fins que l’any 2008 va tancar les portes l’auto-servei de la plaça de Fra Bernadí.

La història es desenvolupa a l’antic cafè de la Cooperativa, on l’antic piano és un dels protagonistes principals d’aquest espectacle dissenyat novament per la companyia Corcia Teatre i dirigit per Joan Roura i Anna Presegué. Ha destacat, enguany, la participació dels músics Jordi Domènech i Maria Molet i un elenc d’artistes convidats que cada nit han interpretat una cançó ambientada en l’època.

Aquest any es compleixen 10 anys des de que el 2008 vam començar la programació d’espectacles per les nits d’estiu al museu de la mà de la Corcia Teatre. Des d’aquell moment s’han realitzat 7 produccions diferents: Torn de nit. Crònica negra, Ànimes de batan, El meu barri, l’Aiguat, Bates blaves, 1977 i enguany Cafè, coope i puro.

Cafè, coope i puro es representarà per darrera vegada el diumenge 7 d’octubre a les 19h. El preu de les entrades és de 16€. La compra d’entrades anticipada es pot fer a través del telèfon al 93 851 51 76, per correu electrònic a [email protected] o directament a la recepció del Museu del Ter.

En aquest enllaç podeu veure un petit vídeo de l’espectacle.

Funció especial: 7 d’octubre de 2018
Hora: 19h
Preu: 16€
Venda d’entrades: al 93 851 51 76 a través del correu: [email protected] o directament a la recepció del Museu del Ter

FITXA ARTÍSTICA

DRAMATÚRGIA i DIRECCIÓ: Joan Roura i Anna Presegué
REPARTIMENT: Jordi Arqués, Anna Busanya, Cesc Pérez i Joan Roura
MÚSICA: Jordi Domènech i Maria Molet
ESCENOGRAFIA: Pau Sánchez
TÈCNIC DE LLUMS I SO: Dani Corominas
DISSENY IL·LUMINACIÓ: Joan Ferrer
VÍDEOS: Xef Vila
ASSISTENT DE PRODUCCIÓ: Laia Monforte
ARRANJAMENTS VESTUARI: Carmen Romero, Elisa Crehuet i Montserrat Vilar
ASSESSORAMENT HISTÒRIC I DOCUMENTACIÓ: Museu del Ter i Josep Casanovas
ARTISTES CONVIDATS: Arnau Tordera, Yoli Bretó, Roger Usart, Elisa Crehuet, Joan Godayol, Guillem Roma, Fausto Gramola, Buia Reixach, Pep Duran, Xavier Boada, Tremendu
AGRAÏMENTS:Jaume Arqués, Josep Casellas, Ramon Codina, Ferran Crespo, Taverna del Pla de l’os, Teiatreros de l’Esquirol i Gemma Viñas

L’espectacle compta amb el piano original de la Cooperativa de Pa i Queviures de Manlleu, restaurat per Pianomet i Vicus SCP gràcies al suport de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona

FES UN COMENTARI