fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  L’ILLA DE LES GAMBIRES TORNA A SER UNA ILLA

L’ILLA DE LES GAMBIRES TORNA A SER UNA ILLA

L’última setmana de setembre de 2010 es van executar els treballs de reactivació del braç esquerre del riu Ter a l’illa de les Gambires, entre els termes municipals de les Masies de Voltregà i Torelló.
Es van aportar uns 83 metres cúbics (una dotzena de camions) de pedres de grans dimensions a la llera dreta del riu Ter, per apujar-la mig metre a tota la seva amplada i fer que l’aigua es reparteixi entre els dos braços de l’illa.
El seu objectiu és compensar una extracció d’àrids desmesurada feta als anys 80 i recuperar l’aïllament propi de l’illa, el funcionament dels antics braços de riu i algunes basses inundables, la vegetació de ribera –que s’estava morint per falta d’aigua- i la biodiversitat en general. També es preveu d’estudiar-ne la seva evolució a mitjà termini.
Aquesta és una de les actuacions més destacades realitzades en el marc del projecte de restauració i custòdia fluvial del projecte “Riberes del Ter” engegat l’any 2009 de comú acord amb els ajuntaments de Torelló, les Masies de Voltregà i Manlleu, que ja ha rebut el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de l’Aigua.

FES UN COMENTARI