Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

6a Mostra Internacional de Cinema EtnogrÓfic 2016

[6a Mostra Internacional de Cinema EtnogrÓfic 2016]

L’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial, de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals de la Generalitat de Catalunya, en estreta col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, organitza per sisé any consecutiu aquesta mostra amb caràcter multiseu, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, tots sota el denominador comú de ser, d’una manera o altra, testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Alhora, la mostra també pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar de relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat.

A Catalunya, les entitats que organitzen la Mostra són: Museu del Ter (Manlleu); Ecomuseu de les Valls d’Àneu (Esterri d’Àneu); Museu de la Mediterrània (Torroella de Montgrí); Museu de les Terres de l’Ebre (Amposta); Museu Comarcal de Cervera (Cervera); Museu de la Pesca (Palamós); Centre de Desenvolupament Rural Museu de la Pauma; Centre d’Estudis de les Garrigues; Centre d’Estudis Lacetans; Institut d’Estudis Penedesencs, Món Casteller. Museu Casteller de Catalunya (Valls); Museu d’Història (Sant Feliu de Guíxols); Espai del Metge i de la Salut Rural; Museu Etnològic de Barcelona; Institut Català d’Antropologia i l’Institut Ramon Muntaner.

6a Mostra de Cinema Etnogràfic – Museu del Ter

El Museu del Ter coordina, per quart any consecutiu, la programació de la mostra a la Catalunya central, on també hi participen: el Cine Club Vic, l’ajuntament de les Masies de Voltregà, el Museu Etnològic de Ripoll i L’arada, creativitat social (cooperativa que desenvolupa la seva activitat principalment al Bages i Solsonès).

La Mostra de Cinema Etnogràfic, organitzada des del Museu del Ter té una clara voluntat territorial, per això es fa conjuntament amb altres entitats i les sessions es realitzen en diferents localitats de la Catalunya Central (Manlleu, Vic, Calldetenes, Colònia de Borgonyà (Sant Vicenç de Torelló), Taradell, Torelló, Roda de Ter, Ripoll i la Vall d’en Bas). La Mostra, a banda de la divulgació de documentals actuals, és també una forma de visualitzar i incentivar la recuperació d’antigues filmacions amb un clar interès etnogràfic. Una iniciativa per donar a conèixer i posar en valor el nostre patrimoni etnogràfic.

PROGRAMA DE LA 6A MOSTRA INTERNACIONAL DE CINEMA ETNOGRÀFIC 

31/08/2016
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web