Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

Nit dels ratpenats. Descobreix els sistemes naturals 2016.

[Nit dels ratpenats. Descobreix els sistemes naturals 2016.]

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis- Museu del Ter, el Grup de Naturalistes d'Osona, l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Vic amb la col·laboració del Centre d’Anellament de Calldetenes, la Diputació de Barcelona i el Museu de Ciències Naturals organitzen, per tercer any consecutiu, un seguit d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom.

En les tres edicions del programa “Descobreix els sistemes naturals”, s’han fet 28 activitats amb gairebé 1000 participants.
L’edició d’aquest any de “Descobreix els sistemes naturals” inclou dues sortides naturalistes més. Seran així un total de 12 activitats centrades en la geologia, la fauna i la flora autòctona. Per aquesta edició la novetat més important és la jornada Bioblitz, un esdeveniment de descoberta de la natura que fa uns anys que promou el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, entre d’altres museus d’Europa. Durant 24 hores, especialistes de flora i fauna identifiquen tots els organismes que es troben en una àrea determinada i són ajudats per voluntaris amb acords de custòdia del territori amb aquestes entitats.

Els ratpenats o rates pinyades són els únics mamífers que han conquerit el medi aeri, desenvolupant adaptacions i habilitats sorprenents.
Es farà una xerrada introductòria per conèixer les espècies més comunes a Osona, com s’estudien i quins problemes de conservació tenen. Seguidament, s’observarà l’activitat d’aquests petits mamífers mitjançant l’ús de detectors d’ultrasons a la riba del riu Ter.

Dia: divendres 23 de setembre
Hora: 19
Punt de trobada: Museu del Ter, passeig del Ter, 2 (Manlleu)
Activitat gratuïta

Consulta en el següent enllaç les properes activitats programades

09/09/2016
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web