fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  “Mans destres. Joan Farré, mestre cisteller”. Segon capítol de la sèrie “Mans Destres”

“Mans destres. Joan Farré, mestre cisteller”. Segon capítol de la sèrie “Mans Destres”

Cliqueu aquí per veure el vídeo.

Joan Farré viu a Folgueroles. Ell tenia clar que volia una feina que el deixés governar la seva vida i va pensar que la cistelleria podria ser-ho. Ho va provar i va quedar enganxat. Tot i que porta molts anys d’ofici, ell considera que encara n’està aprenent. El documental el mostra tallant i aplegant vímet per a fer-ne posteriorment en el seu taller un cistell per anar a buscar bolets.

“Mans destres” és una producció del Museu del Ter a partir d’una idea original de l’antropòleg Jacint Torrents, reconegut especialista en el patrimoni etnològic material i immaterial del món rural osonenc, sobre el que ha realitzat i publicat diversos treballs de recerca i documentació. Torrents es també un dels històrics impulsors del projecte Xarxa del Patrimoni Rural – Ecomuseu del Blat a Osona. La filmació i muntatge del documental ha anat a càrrec del realitzador Jordi Crusats.

Aquest documental és el segon del projecte “Mans destres. Una etnografia del gest”, una sèrie de documentals que posaran l’accent en la destresa adquirida per les mans d’homes i dones dels oficis més variats de la mà de l’antropòleg Jacint Torrents i amb la realització de Jordi Crusats. El projecte està produït pel Museu del Ter en el marc del programa “Etnologia en xarxa” de l’Observatori del patrimoni etnològic i immaterial de Catalunya de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural.

Tant aquest capítol dedicat al cisteller Joan Farré, com el primer capítol que es va dedicar al bosquerol Jaume Bruguera, es poden veure al canal de youtube del Museu del Ter.

Cliqueu aquí per veure el vídeo.

 

FES UN COMENTARI