fbpx

Noticies

Inici  /  Noticies   /  Rusiñol, font d’inspiració d’un plat de la carta del restaurant Torres Petit de Manlleu

Rusiñol, font d’inspiració d’un plat de la carta del restaurant Torres Petit de Manlleu

El restaurant Torres Petit de Manlleu, es suma als actes de commemoració del 75è aniversari de la mort de Santiago Rusiñol, que des del juny de l’any passat i fins el juny del 2007 es celebren a Manlleu. El conegut restaurant, situat al Passeig de Sant Joan núm. 42, presenta com a novetat dins la seva carta el plat: Arròs caldós de peixopalo i pollastre de pagès.
És a l’obra, escrita per Santiago Rusiñol l’any 1907, L’AUCA DEL SENYOR ESTEVE, on apareix el següent fragment:
“Va arribar l’arròs, triomfalment. Tothom va prendre i tots van callar, i no es va oir més remor, mentre hi va haver arròs a taula, que el soroll de les forquilles, l’anar de les barres i el gemec de la senyora Pepa, que anava menjant i queixant-se.”
Aquest fragment és el que correspon al banquet de casament entre l’Esteve i la Tomaseta i és el que ha servit com a fons d’inspiració a Manel Molera, xef del restaurant, per a fer aquest plat, on l’arròs, el peixi el pollastre són els seus ingredients principals.

FES UN COMENTARI