fbpx

Noticies

Inici  /  Novetats   /  Últimes Sortides Naturalistes a Osona 2020 per descobrir els sistemes naturals

Últimes Sortides Naturalistes a Osona 2020 per descobrir els sistemes naturals

El Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic – UCC, conjuntament amb el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN van reprendre el conjunt d’activitats i sortides naturalistes programades per aquest any en el marc del cicle “Descobreix els sistemes naturals 2020”. Arran del confinament i el decret d’estat d’alarma, el programa es va paralitzar i set activitats es van haver d’anul·lar, dues més s’han pogut reprogramar per aquesta tardor i la resta s’han recol·locat en un proper calendari.
Des d’ara i fins a finals d’any hi ha programades cinc sortides, que arrencaran el proper 3 d’octubre amb la dedicada als “Invertebrats aquàtics i peixos. La vida al riu Meder” que s’havia de fer el passat 28 de març a càrrec de tècnics del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic-Ucc àrea ambiental del Museu del Ter. Les següents activitats estan relacionades amb la geologia; el Dia Mundial dels Ocells; el Dia Mundial de la migració dels peixos, els bolets i la geologia i paleontologia. Entre les novetats d’aquest any hi havia prevista una sortida centrada en el món dels insectes ortòpters, més coneguts com a “grills i saltamartins”, programada a finals de setembre així com un nou taller de geologia al Museu del Ter, el “Taller de Roques”, on s’explicarà la formació de les roques i el seu cicle tot modelant xocolata i que finalment es farà el 28 de novembre.
A causa de la situació d’enguany, es recomana consultar les dates i l’estat de cada sortida programada al calendari d’activitats; https://www.museudelter.cat/events/ http://www.gno.cat/calendari/.
Mesures sanitàries i grups reduïts
Des de l’organització fan èmfasi en les mesures sanitàries que caldrà adoptar per poder participar en aquestes sortides, i que són les habituals a dia d’avui. Les activitats s’hauran de fer amb mascareta, amb una neteja de mans prèvia i mantenint les distàncies de seguretat entre assistents d’un metre i mig. A més, només es faran amb inscripció prèvia i amb grups de màxim 15 persones. També és aconsellable que els assistents no comparteixin cotxe per desplaçar-se fins al punt de trobada de l’itinerari. Les inscripcions a les diverses activitats es poden fer a través de l’agenda del Museu del Ter o també al telèfon 93 851 51 76.
Inicialment hi havia 17 sortides previstes en el programa d’aquest any, totes elles activitats centrades en l’estudi i el coneixement de la biodiversitat dels ecosistemes de la comarca, la flora i la fauna, i centrades en l’estudi i coneixement de l’entorn. Abans del confinament només se’n va poder celebrar una: l’anellament científic d’ocells a la desembocadura de la riera de Sorreigs del 7 de març. Altres sortides, com el tradicional Bioblitz Osona o les dedicades a les orquídies, a la flora i vegetació o a les papallones, hauran d’esperar a l’any vinent.
El programa “Descobreix els sistemes naturals té l’objectiu d’unir esforços entre les entitats col·laboradores i augmentar la difusió de les activitats de caràcter naturalista a la comarca. En formen part el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic-UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu, el Grup de Naturalistes d’Osona – ICHN amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, Geòleg.cat, Taller de Geologia, el Grup Orquidiològic de Catalunya, l’Associació Flora Catalana i l’Ajuntament de Vic.
FES UN COMENTARI