Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Activitats per a grups

>> Visites guiades

Visites guiades

AL MUSEU DEL TER
Descobrireu en directe la força de l'aigua i viureu la història industrial de Manlleu
 

Un recorregut vivencial per la història industrial del nostre territori. Antiga maquinària del tèxtil, maquetes, audiovisuals i altres recursos fan de la visita una experiència propera. Gràcies a la força de l’aigua posarem en funcionament una de les turbines més antigues del Ter —una Fontaine de 1860—, que fa moure, com antigament, un sistema d’embarrats i màquines de la filatura.

Preus per a grups:
3,5 € p/persona
Grups de persones majors de 65 anys: 3 € p/persona
Durada: 1’30 h
(Grup mínim: 15 persones)


VISITA TEATRALITZADA AL MUSEU DEL TER L'ESPERIT DEL TER
La història de la filatura en primera persona
 

El nostre “Esperit del Ter” (en Quim o l’Assumpta) us proposa un viatge en el temps per reviure el passat industrial en una filatura. Us explicarà com es transformava el cotó en fil i podreu veure funcionar les màquines gràcies a la Turbina Fontaine, moguda per la força del Ter. L’espectacle és a càrrec de la Companyia Corcia Teatre.

Preus per a grups:
 130 € p/grup
Durada: 45 min
(Grup màxim: 30 persones)


VISITA A LA COLÒNIA DE BORGONYÀ (Sant Vicenç de Torelló)
Colònia industrial declarada Bé Cultural d'Interès Nacional)


Visitarem la colònia tèxtil Fabra i Coats de Borgonyà, d’origen escocès i declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). Explicarem la seva història, ens fixarem en la seva arquitectura, el seu urbanisme i, en definitiva, en tots els elements que la van convertir en una colònia de referència i una de les més importants de Catalunya. Un habitatge obrer, el teatre casino, les calderes de la fàbrica, la resclosa, el camp de futbol i els jardins, seran alguns dels espais que visitarem.

Preus per a grups: 4 € p/persona
Grups de persones majors de 65 anys: 3,5€ p/persona
Durada: 1’30 h
(Grup mínim: 15 persones)

VISITA A LA COLÒNIA RUSIÑOL (Manlleu)
Seguint la petjada de l'artista modernista Santiago Rusiñol


Explicarem l’evolució històrica de la colònia tot fent referència a aspectes econòmics, polítics i socials que n’han caracteritzat l’evolució, així com la seva relació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol. Visitarem i explicarem bona part del seus racons: els jardins, el Cau Faluga (antiga torre de l’amo), la fàbrica de filatura, la turbina en funcionament, el pis del director, la cooperativa, l’escola, la cantina, els horts i alguns elements ja desapareguts com l’església i els habitatges.

Preus per a grups: 4 € p/persona
Grups de persones majors de 65 anys: 3,5 € p/persona
Durada: 1'30 h
(Grup mínim: 15 persones)
 

PAQUET TURÍSTIC: EL TER, PAISATGE, CULTURA I INDÚSTRIA A MANLLEU
Una fàbrica i una colònia tèxtil del s.XIX unides pel riu Ter

Amb aquest pack turístic us proposem conèixer dos espais emblemàtics de Manlleu el Museu del Ter i la colònia tèxtil Rusiñol. Primer començarem visitant el museu on veurem en funcionament la turbina Fontaine i màquines del procés de la filatura gràcies a la força de l’aigua. A continuació ens desplaçarem amb un trenet turístic per la vora del riu Ter, fins arribar a la colònia Rusiñol. Aquí acabarem la visita fent un recorregut per una de les colònies més singulars del Ter per la seva vinculació amb l’artista modernista Santiago Rusiñol.

Preus per a grups: 12€ p/persona
Durada: 3 h
(Grup mínim: 30 persones)
Podeu complementar la vostra visita amb un àpat en una de les sales del Cau Faluga, l’antiga residència de la família Rusiñol a la colònia. Consulteu menús i preus.

DESCOBREIX MANLLEU
Una història d'aigua, natura i cultura


La història de la ciutat de Manlleu va lligada al riu Ter. Començarem la visita per la turbina Fontaine del Museu del Ter per entendre millor aquest lligam de la ciutat amb l’aigua. Continuarem fent un passeig a la vora del Ter seguint el canal industrial, una peça clau per la industrialització de la vila. Recorrerem els singulars carrers del Baix Vila que ens portaran fins a la monumental plaça porxada de Fra Bernadí, una de les més grans de Catalunya. Acabarem el nostre recorregut al nucli d’origen medieval de Manlleu, el Dalt Vila, on pujarem al campanar de l’església de Santa Maria per acabar amb fantàstiques vistes de la plana de Vic. 

Preus per a grups: 4,5 € p/persona
Grups de persones majors de 65 anys: 4 € p/persona
Durada: 2 h
(Grup mínim: 15 persones)

 

Espais accessibles
Aparcament per a autocars
Zona de pícnic
Zones verdes en un entorn fluvial privilegiat

Per reservar la vostra visita guiada, consulteu dia, hora i preu contactant al 93 851 51 76 o bé a info@museudelter.cat

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web