Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

╚xit de participaciˇ i de biodiversitat al segon BIOBLITZ d’Osona

[╚xit de participaciˇ i de biodiversitat al segon BIOBLITZ d’Osona]

El segon Bioblitz d’Osona, organitzat pel Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d'Osona - ICHN,  va reunir una vintena de científics i naturalistes experts a més a més de vuitanta participants voluntaris per dur a terme un treball de camp conjunt i intens a l’espai natural del Torrent i el Pantà de Garet, a la finca de la Font de Lluçà (el Lluçanès). Aquest espai forma part del catàleg de zones humides de Catalunya i compta amb un acord de custòdia del territori signat l’any 2007, per a un mínim de 30 anys, entre seu propietari, Pere Garet, i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis. S’hi han executat actuacions de restauració ecològica. Anualment, més d’un centenar d’estudiants del segon curs de Biologia i Biotecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya hi duen a terme pràctiques integrades. Durant 14 hores (de les 8 del matí a les 10 del vespre), experts en diversos grups de flora i fauna, amb el suport dels altres participants, hi van prendre mostres, van fer fotografies i van identificar el nombre màxim possible d’organismes.

S’hi van detectar com a mínim de 289 espècies: 8 d’orquídies, 150 d’altra flora, 38 d’ocells (en part, mitjançant captura i anellament), 3 de mamífers carnívors, 1 de peixos, 4 d’amfibis, 2 de rèptils, 22 de papallones diürnes, 57 de libèl·lules i altres macroinvertebrats aquàtics i 3 de rates pinyades. Aquestes dades corroboren el gran valor natural d’aquest espai del Lluçanès.
 

09/05/2017
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web