Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter
Museu Industrial del Ter

Museu

>> Arxiu de notÝcies

Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2017

[Descobreix els sistemes naturals. Sortides naturalistes a Osona 2017 ]
Sortida de papallones de l'any 2016

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis – UVic - UCC, el Museu del Ter – Ajuntament de Manlleu i el Grup de Naturalistes d'Osona - ICHN, organitzen, per quart any consecutiu, un conjunt d'activitats i sortides naturalistes gratuïtes i obertes a tothom. El programa també compta amb la col·laboració del Grup d’Anellament de Calldetenes-Osona, el Grup Orquidològic de Catalunya, l’Espai Natural Guilleries-Savassona, el Parc del Castell de Montesquiu i l’Ajuntament de Vic.

El programa busca unir esforços entre totes aquestes entitats i elaborar una oferta conjunta d’activitats de caire naturalista i així augmentar-ne la difusió i el públic assistent. Les sortides de les edicions anteriors han tingut molt d’èxit, amb una mitjana de 20 participants per sortida.

El programa d’aquest any inclou 13 sortides centrades en diferents grups de flora i fauna: els peixos, els ocells, les rates pinyades i les orquídies, entre d’altres. Una de les novetats d’aquesta edició és la visita a la col·lecció de ciències naturals del Museu del Ter, en el marc del Dia Internacional dels Museus, col·lecció que procedeix de l’activitat de recerca del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis – UVic – UCC, centrada en els macroinvertebrats aquàtics i els peixos, i també de les cessions de diverses col•leccions, com la de l’antic Gabinet de ciències naturals del Seminari de Vic, amb peces que daten de mitjan segle XIX i que la fan una de les col•leccions de ciències naturals més antigues de Catalunya.

Enguany també destaca la nova edició de la jornada “Bioblitz Osona”, un esdeveniment de descoberta de la biodiversitat d’un espai natural (en aquest cas, la finca de la Font de Lluçà) on, durant 24 hores, especialistes de flora i fauna identifiquen tots els organismes possibles amb l’ajut de voluntaris.

La primera activitat del programa de 2017 serà el dissabte 1 d’abril i estarà centrada en els peixos de riu. Es farà una pesca científica per descobrir els peixos del riu Gurri a Vic, l’estat en què es troben i quines accions es poden fer per ajudar-los.

El divendres 24 de març es farà una presentació del programa de sortides i de la Guia dels rapinyaires de Catalunya, entre d’altres novetats naturalístiques. L’acte tindrà lloc a l’auditori del Museu del Ter a les 7 del vespre i donarà a conèixer el programa de sortides, el nou web del Grup de Naturalistes d’Osona, que s’ha adaptat a les necessitats de comunicació i divulgació del grup, i el mapa d’orquídies d’Osona, que permet visualitzar de manera interactiva la informació recollida fins al moment en el projecte de creació de l’Atles d’Orquídies d’Osona. A continuació tindrà lloc la presentació de la nova Guia dels rapinyaires de Catalunya, de la mà dels seus autors: Àlex Ollé i Fran Trabalon.

Totes les activitats són gratuïtes.

1 a Activitat: Els peixos de riu
Dia: Dissabte, 1 d’abril
Hora: 10 hores
Punt de trobada: pont sobre el riu Gurri al carrer Indústria s/n, Vic
Gratuïta: cal inscripció prèvia a: cerm@museudelter.cat  info@gno.cat o bé al telèfon 938515176
 

23/03/2017
facebook   delicious   la tafanera   yahoo

Del 16 de setembre al 30 de juny: de dimarts a diumenge i festius: de 10 a 14h
De l┤1 de juliol al 15 de setembre: de dimarts a divendres
d┤11 a 14 h i de 17 a 20h
Dissabtes, diumenges i festius de 10 a 14h

Tancat: l'1 de gener
i els dies 25 i 26 de desembre

patrocinadors
Passeig del Ter, 2_08560 Manlleu (Osona) | Tel. 93 851 51 76 | Copyright ę Museu del Ter, 2012 | Afegir a preferits | Contactar
mapa de la web